Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Актуелности

Скутери и камера за Одељење саобраћајне полиције

14.09.2016.

Градоначелник Суботице Богдан Лабан и председник Скупштине града Тивадар Бунфорд посетили су Полицијску управу Суботица где су начелнику Полицијске управе Милораду Шушнићу предали два скутера марке „Кимко” и камеру „Кенон“. Скутере и камеру, у вредности од око 1,6 милиона динара, намењене за Одељење саобраћајне полиције, суботичка локална самоуправа набавила је средставима из градског Фонда за унапређење безбедности саобраћаја.

10501_1.jpg

Укупна вредност оба скутера који су додатно брендирани и опремљени звучно-светлосном сигнализацијом је око 1,3 милиона динара, а камере са пратећом опремом 300.000 динара, рекао је, обраћајући се медијима, градоначелник Лабан, и додао да је ова техничка опрема потребна саобраћајној полицији како би посао који јој је поверен обављала што ефикасније.

Уз истицање да је намера новог руководства Града Суботице да и у наредним годинама поштује ову добру праксу, градоначелник је подсетио да је у периоду од 2011. до 2015. године, средствима Фонда за унапређење безбедности саобраћаја, Одељење саобраћајне полиције ПУ Суботица опремљено са – десет аутомобила, рачунарима и другом опремом за рад у испоставама Одељења, осталом опремом која је потребна саобраћајној полицији за рад на терену и системом видео-надзора на једној раскрсници, као и камерама за општи надзор и надзор саобраћаја инсталираним на девет раскрсница.

- Средства за ове намене обезбеђују се у складу са Законом о безбедности саобраћаја на путевима по основу наплаћених казни за саобраћајне прекршаје начињене на територији града Суботице, с тим да се 30 одсто ових средстава издваја за потребе јединице локалне самоураве. Од тог износа, једна половина троши се на поправљање саобраћајне инфраструктуре путем ЈП ’Дирекција за изградњу града Суботице’, а друга половина за унапређење безбедности саобраћаја путем Фонда за унапређење безбедности саобраћаја – нагласио је Богдан Лабан.

Начелник Милорад Шушнић захвалио се градоначелнику Богдану Лабану на опреми која је данас предата на коришћење Полицијској управи у Суботици.