Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Актуелности

Пехар Лиге шампиона у Суботици

25.09.2016.

На осмом пропутовању кроз Европу, пехар УЕФА Лиге шампиона стигао је у наш град. Градоначелник Суботице Богдан Лабан, члан Извршног одбора Уникредит банке Србија Енрико Вердоша и Уникредитов амбасадор Владимир Југовић данас су, откривањем трофеја најпрестижнијег европског клупског фудбалског такмичења, означили други дан Туре трофеја УЕФА Лиге шампиона у Суботици. Уз звуке химне овог престижног фудбалског такмичења, камион у којем је изложен оригинални пехар сместио се на Трг слободе где ће бити постављен до 21 час.

10523_1.jpg

После јучерашњег дана, када су посетиоци малопродајног објекта у улици Корзо 6 могли да уживају у друштву популарног „ушатог“ трофеја и упознају се са Владимиром Југовићем, грађани Суботице данас имају прилику да се на балкону овог несвакидашњег камиона сликају са најпрестижнијим трофејом европског фудбалског такмичења и добију аутограм од легендарног фудбалера.

У исто време, Уникредит банка је у сарадњи са неколико компанија организовала „Лигу малих шампиона“, такмичење за најмлађе фудбалере, које се, уз подршку Отворених забавних школа фудбала, такође одржава на Тргу слободе у периоду од 10:30 до 17 часова.

Богдан Лабан је, након свечане церемоније откривања пехара, изјавио да је веома срећан што је Уникредит изабрао управо Суботицу – град олимпијских шампиона – да први пут буде једна од станица Туре трофеја УЕФА Лиге шампиона.

– Наши суграђани сада имају могућност да виде оригинални пехар најпрестижнијег европског клупског фудбалског такмичења и да осете делић атмосфере коју он доноси са собом. Посебно нас радује чињеница што је Владимир Југовић у Суботици и што ће са нама поделити искуство освајања најпрестижнијег трофеја о којем сањају милиони фудбалера широм света – истакао је градоначелник Лабан.

10523_2.jpg

Енрико Вердоша је, између осталог, изразио задовољство што Уникредит банка Србија, као званична банка УЕФА Лиге шампиона, има прилику да у години у којој слави петнаестогодишњицу пословања у Србији, и грађанима Суботице поклони изложбу која прославља најславније тренутке европског фудбала.

Владимир Југовић, Уникредитов амбасадор Туре трофеја УЕФА Лиге шампиона, изјавио је да је радостан што ове године, када Црвена звезда прославља 25 година од освајања чувеног „ушатог“ пехара, има прилику да поново проживи најуспешније спортске тренутке.

– Тек сада схватам да није мала ствар освојити је са 20 година. Драго ми је што сам у Суботици јер сам се подсетио тренутака када сам као репрезентативац долазио на Палић и тренирао да би једног дана освојио овај трофеј. Нисам могао да претпоставим да ће то бити два пута, а сада ми је жао што нисам освојио и трећи у Минхену. Одиграо сам четири финала и четири полуфинала, а то је осам година великог труда и рада и зато сам захвалан што сам баш ја изабран за амбасадора Туре – рекао је Владимир Југовић.

Уочи званичног откривања пехара на специјално израђеном камиону, градоначелник Богдан Лабан и члан Градског већа задужен за спорт и омладину Немања Симовић приредили су, у Зеленој сали Градске куће, пријем за представника Туре трофеја Уефа Лиге шампиона и промотера Владимира Југовића.

10523_3.jpg

Тура трофеја УЕФА Лиге шампиона, која је осми пут заредом кренула на своје крстарење Европом, у периоду од 13. септембра до 30. октобра пролази кроз 16 градова у пет земаља – Румунију, Србију, Босну и Херцеговину, Хрватску и Мађарску.

У нашој земљи легендарни пехар ће боравити у периоду од 22. септембра до 2. октобра. После Ниша и Суботице, пехар УЕФА Лиге шампиона ће бити изложен и на главним трговима у Новом Саду (28. и 29. септембра) и Београда (1. и 2. октобра 2016. године).