Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Манифестације

Почели XX „Дани пчеларства“

01.10.2016.

Члан Градског већа града Суботице задужен за област привреде, Акош Ујхељи, отворио је XX „Данe пчеларства - Суботица 2016“ који се на Тргу републике, у организацији суботичког Удружења пчелара „Пчела“ одржавају од 30. септембра до 2. октобра. Ова традиционална манифестација окупила је велики број произвођача меда и других пчелињих производа из Суботице, централне Србије, Румуније, Мађарске и Хрватске, и неколико произвођача пчеларске опреме, прибора и алата из наше земље.

10550_1.jpg

Акош Ујхељи је, обраћајући се медијима, рекао да пчеларство у нашем граду има дугу традицију, да прерада меда постаје озбиљна привредна грана и да је веома значајно да суботичка локална самоуправа и даље подржава овакве манифестације.

- Понуда на сајму је добра, на штандовима су изложене разне врсте меда и пчелињи производи који, познато је, имају благотворно и лековито својство. Оно што је веома значајно да наши суграђани, као потенцијални купци, знају јесте да су сви излагачи уочи наступа на овом сајму морали да приложе сертификат надлежне ветеринарске инситуције о исправности својих производа – истакао је Ујхељи.

У оквиру данашње свечаности, приређен је пригодан културно-уметнички програм.

10550_2.jpg