Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Вести

Дан старих у Колу српских сестара

01.10.2016.

Поводом Међународног дана старијих особа, 1. октобра, државни секретар у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, др Ненад Иванишевић, и члан Градског већа града Суботице задужен за област социјалне заштите и здравства, Илија Ђукановић, посетили су данас Коло српских сестара, хуманитарну организацију која, поред Геронтолошког центра и „Каритаса“, пружа професионалну помоћ најстаријим грађанима Суботице.

10551_1.jpg

- За нас је значајно и да монопол нема само једна организација, већ да сви грађани који поседују лиценцу и испуњавају потребне услове могу да се баве овом делатношћу. Коло српских сестара тиме се бави племенито и предано, на понос свих нас. Лако је седети у канцеларији и правити планове, а треба имати храброст изаћи на терен, обилазити и помагати старијима и немоћнима - нагласио је Ненад Иванишевић, и додао да ће Влада и ресорно министарство и даље помагати рад удружења попут Кола српских сестара.

Коло српских сестара у Суботици професионално пружа услугу помоћи и неге у кући од средине маја ове године. Након конкурса за финансирање или суфинансирање програма и пројеката у области друштвеног и хуманитарног рада - услуга помоћи у кући и неге у кући на територији града Суботице за 2016. годину, Колу српских сестара су за пројекат Хуманитарни рад - пружање услуге помоћи у кући старачким и самачким сеоским домаћинствима на територији Стари Жедник и Нови Жедник, Горњи Таванкут и Доњи Таванкут, из градског буџета додељена средства у износу од 900.000 динара.