Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Актуелности

Награде из Каира и Тајпеја за таленат, рад и истрајност

05.10.2016.

Заменик градоначелника града Суботице, Тимеа Хорват, уручила је данас, у Плавој сали Градске куће, сертификате, дипломе и медаље ученицима из Основне школе „Јован Јовановић Змај“ и Ликовне радионице „ЕмАрт“ који су остварили запажен успех на ликовном конкурсу на тему „Египат у очима деце”, у Каиру, расписаном још 2013. године, и прошлогодишњем међународном ликовном конкурсу у Републици Кини (Тајван, „Острво тераса”), расписаном од стране града Тајпеј. Свечаности су присуствовали родитељи награђене деце и Емилија Грубанов Мартинек, учитељица у ОШ „Јован Јовановић Змај” и руководилац Ликовне радионице „ЕмАрт”.

10554_1.jpg

Тимеа Хорват је, том приликом, изразила задовољство што су таленат, напоран рад, труд и истрајност ових ученика награђени освајањем диплома, сертификата и медаља, и додала да је данашњи пријем у Градској кући одраз решености суботичке локалне самоуправе да и најмлађим суграђанима, који на домаћим или интернационалним такмичењима и конкурсима остваре успех, намерава да поклони посебну пажњу и изрази захвалност.

– Надам се да ћете и на предстојећим такмичењима и конкурсима остварити запажене резултате. Честитам и вашим родитељима, заслужним за ваш успех, јер су препознали дар и потенцијал којим располажете и пружили вам пуну подршку да се тај ваш таленат развија у правом смеру – нагласила је Тимеа Хорват.

У име награђене деце, њихових родитеља, учитеља и наставника, на срдачном пријему, додели награда и пригодним поклонима које им је, у име локалне самоуправе, уручила заменица градоначелника, захвалила се Емилија Грубанов Мартинек.  

Пут до освојених награда из Египта, истакла је, био је дуг, трајао је чак три године, али најважније је да су медаље и дипломе из Каира коначно у Суботици и у рукама оних који су их заслужили.

На ликовном конкурсу у Каиру награђено је десет ученика, четири из ОШ „Јован Јовановић Змај“ и шест из Ликовне радионице „ЕмАрт”. По једну златну медаљу добили су и ученици из „Змаја“ и “ЕмАрта”, док су осталима додељене дипломе за успешно учешће и писмо амбасадора Египта у Београду у коме награђенима честита на постигнутом успеху.

На конкурсу у Тајпеју, награђено је шест ученика, један из ОШ „Јован Јовановић Змај“ и пет из Ликовне радионице „ЕмАрт”. По један сребрни сертификат добили су и „Змај“ и “ЕмАрт”, а остали ученици дипломе за успешно учешће на овом ликовном конкурсу.

Емилији Грубанов Мартинек и њеним ученицима награђеним на међународним ликовним конкурсима ово није први пут да им признања за постигнути успех стижу са – неколико година закашњења. Четрнаест ученика суботичких основних и средњих школа који су 2009, 2010. и 2011. године били успешни на Међународном ликовном конкурсу Фондације „Шанкар”, у индијском граду Њу Делхију, награде је добило тек 21. јануара 2014. године.

 10554_2.jpg