Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Актуелности

Отворена изложба фотографија бањалучког уметника Ненада Малешевића

06.10.2016.

У Савременој галерији Суботица вечерас је отворена изложба фотографија бањалучког уметника Ненада Малешевића, као први корак у успостављању ближе сарадње између Бања Луке и Суботице, односно установа културе у овим градовима. Изложба је реализована у сарадњи са Музејом савремене умјетности Републике Српске.

10558_1.jpg

На отварању изложбе госте је поздравила директорка Савремене галерије Суботица, Нела Тонковић, а затим је Сарита Вујковић, директорка Музеја савремене умјетности Републике Српске, говорила о моделима сарадње музејско-галеријских институција, истичући жељу да ове две установе остваре и одређене заједничке пројекте који би повезивали уметнике два града.

О изложби је говорила виша кустоскиња бањалучког Музеја, Лана Пилиповић, која је изложбу Документи: Увод у студију престајања сместила у одговарајући контекстуални оквир.

Изложбу је званично отворио Слободан Гаврановић, градоначеленик Бања Луке. Он се у свом говору осврнуо на почетке сарадње Суботице и Бања Луке, посебно наглашавајући жељу представника оба града да сарадња не остане само у домену потписивања споразума, већ да се почне са интензивнијом културном разменом.

Градоначелник Гаврановић је истакао да Суботица и Бања Лука могу да уче на сличним искуствима и да на тај начин побољшавају квалитет живота својих грађана.