Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Актуелности

Одржана 5. седница Скупштине града

20.10.2016.

На 5. седници Скупштине града Суботице, одржаној у Великој већници Градске куће, донета је Одлука о изменама Одлуке о максималном броју запослених на неодређено време у систему локалне самоуправе Града Суботице за 2015. годину, Одлука о покретању поступка ликвидације Јавног предузећа „Привредно-технолошки паркови Суботица“, Одлука о оснивању „Јавног предузећа за управљање путевима, урбанистичко планирање и становање“ Суботица и Одлука о изменама и допунама Одлуке о Градској управи Града Суботице. Међу 43 тачке дневног реда, колико их је на данашњој седници укупно усвојено, донета су и решења о разрешењу и именовању председника и члана Надзорног одбора у више суботичких јавних и јавно комуналних предузећа.

10579_1.jpg

Законом о изменама и допунама Закона о буџетском систему прописано је, између осталог, да јавна предузећа, као и дирекције, не могу више да буду  индиректни корисници буџетских средстава. Сходно томе, врши се ликвидација Јавног предузећа „Привредно-технолошки паркови Суботица“, уз преузимање надлежности од стране Градске управе.

Јавном предузећу „Дирекцији за изградњу Града Суботица“ мења  се пословно име у „Јавно предузеће за управљање путевима, урбанистичко планирање и становање“ Суботица и максимални број  запослених је са 81 смањен на 28. Код Д.О.О  за управљање Слободном зоном „Суботица“ Суботица  максимални број запослених је са четири повећан на пет.

Одлуком о изменама Одлуке, код Градске управе Града Суботица максимални број запослених је са 310 повећан на 367 због преузимања надлежности од Јавног предузећа Привредно-технолошки паркови Суботица“, односно део преузетих послова од Јавног предузећа „Дирекција за изградњу града Суботице“.

Одлуком о покретању поступка ликвидације Јавног предузећа „Привредно-технолошки паркови Суботица“ покреће се поступак ликвидације Јавног предузећа „Привредно-технолошки паркови Суботица“. Члан 17. Закона о изменама и допунама Закона о буџетском систему такође предвиђа да је до 1. децембра 2016. године потребно спровести комплетан поступак ликвидације.

Усвајањем Одлуке о оснивању „Јавног предузећа за управљање путевима, урбанистичко планирање и становање“ Суботица врши се усклађивање Одлуке о промени Одлуке о оснивању Јавног предузећа „Дирекција за изградњу града Суботице“ са Законом о јавним предузећима.

Надзорни одбор Јавног предузећа „Дирекција за изградњу града Суботице“ је 7. октобра 2016. године донео Одлуку о промени пословног имена у – „Јавно предузеће за управљање путевима, урбанистичко планирање и становање” Суботица, на коју је Скупштина дала сагласност.

За в. д. директора „Јавног предузећа за управљање путевима, урбанистичко планирање и становање“, именован је Предраг Радивојевић, грађевински инжењер из Београда. Именовани ће обављати дужност из става почев од наредног дана од дана доношења овог решења до именовања директора „Јавног предузећа за управљање путевима, урбанистичко планирање и становање”, а најдуже годину дана од дана његовог именовања.

Дневни ред 5. седнице Скупштине града Суботице