Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Актуелности

Потписан Колективни уговор за ЈКП „Паркинг“

03.11.2016.

У Градској кући закључен је Колективни уговор за Јавно комунално предузеће „Паркинг”. У име оснивача, Града Суботице, уговор је потписао градоначелник Богдан Лабан, у име послодавца директор ЈКП „Паркинг” Милорад Слијепчевић, а у име синдикалне организације ЈКП „Паркинг” повереник Драгиша Ристић. Потписивању Колективног уговора код послодавца присуствовао је Иштван Хуђи, потпредседник Савеза самосталних синдиката Суботице.

 10599_1.jpg

Овим колективним уговором уређују се права, обавезе и одговорности из области радних односа у ЈКП „Паркинг“ Суботица, као и међусобни односи учесника овог колективног уговора у складу са законом и другим прописима.

Оснивач, у складу са законом, обезбеђује организационе, материјалне и друге услове за изградњу, одржавање и функционисање комуналних објеката и за техничко и технолошко јединство система и уређује и обезбеђује обављање комуналних делатности и њихов развој.

Послодавац прати извршење посла, квалитет и обим услуга и производа и исплату зарада, обрачунату на основу критеријума и осталих елемената за утврђивање висине зараде утврђених законом и уговором.

Послодавац и запослени дужни су да се придржавају права и обавеза утврђених законом, Посебним колективним уговором за јавна и јавно комунална предузећа Града Суботице, овим уговором и уговором о раду.

Колективни уговор је закључен на период од три године и ступа на снагу у року од осам дана од објављивања на огласној табли ЈКП „Паркинг”.

Колективни уговор код послодавца још није потписало једино ЈКП „Погребно”. Према речима надлежних из овог предузећа, права, обавезе и одговорности из области радних односа регулисане су Правилником о раду, а ускоро ће се ући у процедуру преговарања и закључивања појединачног колективног уговора.