Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Актуелности

Пријем за војног изасланика Републике Француске

14.11.2016.

Начелник Севернобачког управног округа Драги Вучковић и члан Градског већа задужена за област културе, Мирослава Бабић, примили су данас, у Градској кући, потпуковника Филипа Делсола, војног изасланика Републике Француске. Састанку су присуствовали Павао и Борис Фрањковић, отац и брат трагично настрадалог Суботичанина Горана Фрањковића, легионара прве класе који је 14. новембра 2011. године, у Авганистану, као припадник француске Легије странаца у мировној мисији Уједињених нација изгубио свој, а спасао осам живота. Влада Француске прогласила је Горана Фрањковића витезом и посмртно одликовала орденом Легије части.

10615_1.jpg

Током срдачног сусрета истакнуто је да ће Град Суботица подржати иницијативу породице Фрањковић да се у нашем граду оснује клуб који би носио име Горана Фрањковића. То би, констатовано је, био само први корак у даљем развијању пријатељских односа између амбасаде Француске у Београду и Града Суботице у циљу неговања хуманости и толеранције, али и представљања француског језика и културе.

Уочи састанка у Зеленој сали Градске куће, делегација француске амбасаде предвођена потпуковником Филипом Делсолом, Драги Вучковић и Мирослава Бабић су, заједно са породицом Фрањковић, присуствовали миси и обишли вечно пребивалиште Горана Фрањковића (1985-2011) на Керском гробљу.