Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Вести из спорта

Горан Маринковић нови секретар Спортског савеза Суботице

14.11.2016.

На редовној Скупштини Спортског савеза Града Суботице која је одржана у четвртак 10. новембра за новог секретара изабран је Горан Маринковић. На данашњој прес-конференцији у Медија-центру Градске куће новог секретара представио је Немања Симовић, члан Градског већа града Суботице задужен за спорт и омладину.

10616_1.jpg

Као што и у одређеним клубовима имамо кадровске промене како би се рад тих клубова подигао на виши ниво, тако и Спортски савез Суботице желимо да у већој мери вратимо суботичким спортистима.

– Радује ме Горанова посвећеност и спремност да се суботичким спортом бави у целини. Није у руководству ниједног спортског колектива који би код њега имао приоритет у односу на друге, већ ће се подједнако посветити свим суботичким спортистима – истакао је Немања Симовић.
Горан Маринковић је изразио захвалност што је препознат од стране Града да може да буде на челу једног оваквог савеза, а потом најавио неке своје планове везане за рад Спортског савеза Суботице.

– Дуго сам у спорту и верујем да посао који ми је поверен могу квалитетно да обављам. Ситуација са финансирањем клубова је тешка и због тога би Савез требало да помогне клубовима у изналажењу решења. Пратићемо пројекте које расписују Покрајина и Република и клубовима који ће аплицирати пружићемо пуну подршку. Настојаћемо и да уредимо просторије Савеза које би требало да буду функционалније и доступније клубовима за њихове евентуалне потребе. Савез ће пратити спортска дешавања и понудити помоћ у организацији великих спортских такмичења које се организују у Суботици – нагласио је Маринковић.

Председник Управног одбора Спортског савеза је Сретен Дамњановић, а чланови: Немања Симовић и Дубравка Родић, представници Града; Мерима Кулић, рекреативни спорт; Горан Драча, фудбал; Милан Вучковић, СЏ „Спартак”; Ласло Убори, атлетика; Марија Виг, школски спорт; Душан Рашковић, водени спортови; Зоран Калинић, стони тенис; Горан Бањанин, кошарка; Томислав Антељ, борилачки спортови; Веселин Узелац, савез инвалида; Стипан Верт, дизање тегова и Карољ Гергић, спортови на води.