Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Актуелности

Изграђени коловози у деловима улица Турзо Лајоша, Средња и Алеја маршала Тита

15.11.2016.

Почетком новембра завршени су радови у деловима улица Турзо Лајоша и Средња, у Месној заједници „Мали Радановац“, као и делу улице Алеја маршала Тита, у МЗ „Дудова шума“. Извођач радова била је суботичка компанија „Војпут”, инвеститор Град Суботица, а суфинансијер Управа за капитална улагања АП Војводине.

10618_1.jpg

На јавни конкурс за финансирање и суфинансирање пројеката у области саобраћајне инфраструктуре – побољшање безбедности саобраћаја и побољшање нивоа услуге саобраћајница, расписан од стране Управе за капитална улагања АПВ, Град Суботица је у априлу 2016. године поднео две пријаве предлога пројекта: Изградња коловоза у делу улице Турзо Лајоша и делу улице Средња у МЗ „Мали Радановац” и Изградња коловоза у делу улице Алеја маршала Тита, у МЗ „Дудова шума” у Суботици. Оба пројекта су одобрена.

После успешно спроведеног поступка јавне набавке за извођење радова, Град Суботица је 7. септембра 2016. године закључио два  уговора о извођењу радова са компанијом „Војпут“ а. д. Суботица. Вредност уговорених радова је 7.645.828,91 динара (са ПДВ-ом) за изградњу дела улица у МЗ „Мали Радановац”, а 3.090.512,54 динара (са ПДВ-ом) за изградњу дела улице у МЗ „Дудова шума”.

Укупна дужина коловоза изграђеног у делу улице Турзо Лајоша и делу улице Средња је 325,77 метара, а ширина четири метра. У делу улице Алеја маршала Тита изграђено је 135,42 метра коловоза, ширине четири метра. Извођач је радове завршио у уговореним роковима.

Радови су финансирани на следећи начин: 80 одсто средстава обезбедила је Управа за капитална улагања АПВ, а 20 одсто Град Суботица.