Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Актуелности

Зимска служба спремна за предстојећу зиму

15.11.2016.

Заменик градоначелника Тимеа Хорват, директор Јавног предузећа за управљање путевима, урбанистичко планирање и становање Предраг Радивојевић и директор Јавног комуналног предузећа „Чистоћа и зеленило”, Слободан Милошев, присуствовали су данас смотри Зимске службе на Градској депонији ЈКП „Чистоћа и зеленило“. Укупан планирани износ за комуналну делатност чишћења и уклањања снега и леда са општинских путева и улица, тргова и других површина јавне намене на територији града Суботице, у периоду од 15. новембра до 31. децембра 2016. године, износи око 17.312.000 динара.

10620_4.jpg

Тимеа Хорват је, том приликом, изјавила да је Зимска служба у стању приправности, да је све спремно за евентуалне интервенције и да ЈКП „Чистоћа и зеленило” располаже неопходном механизацијом за чишћење и уклањање снега и леда са целе територије града, осим за територију заштићеног подручја Парка природе Палић, где је вршилац делатности ЈП „Палић-Лудаш".

– Већ дуги низ година имамо јако добру сарадњу са свим месним заједницама, као и са компанијом ’Војпут’, тако да и ове године можемо да очекујемо да ће се та сарадња одвијати на истом, или на још вишем нивоу. За Зимску службу до краја ове године планирана су средства у износу од 17,3 милиона динара: око 15, 6 милиона динара за територију града Суботице, око 759.000 динара за територију заштићеног подручја Парка природе Палић и око 910.000 динара за гориво за приградске месне заједнице – навела је Тимеа Хорват.

Предраг Радивојевић је рекао да је Јавно предузеће за управљање путевима донело програм рада Зимске службе за 2016/2017. годину, да је са својим извођачима ЈКП „Чистоћа и зеленило” и ЈП „Палић-Лудаш” у потпуности спремно за предстојећу зимску сезону и да су набављене довољне количине соли и ризле.

10620_5.jpg

– Јавно предузеће за управљање путевима управља са 236 км локалних путева и улица, а у програму рада налази се и око 190.000 квадрата тротоара и бициклистичких стаза. Надзорни органи нашег предузећа током зиме ће 24 часа пратити стања временских прилика и у зависности од њиховог развоја давати налоге својим извођачима. На мапи коју смо донели овим поводом јасно се види у чијој је надлежности одржавање саобраћајница на територији Града: црвеном бојом уцртани су локални путеви и улице које су у надлежности Града Суботице, док су плавом бојом означени путеви у надлежности ЈП ’Путеви Србије’ које у њихово име одржава компанија ’Војпут’ – нагласио је Радивојевић.

Према речима директора Слободана Милошева, радника има довољно, а у случају да се укаже потреба биће ангажовано и додатно људство.

– Наше људство овде је присутно, укупно имамо 76 извршилаца, од тога су 29 возачи камиона и разних радних машина, а 47 су помоћни радници. Морам да напоменем да наше предузеће има много више запослених и уколико нам се поново деси нека 2012. година, сигурно је да ћемо бити спремни да реагујемо са још већим бројем људи, а уколико буде нормална зима, ово ће бити довољно – казао је Милошев.

У складу са Градском одлуком, комунална делатност чишћења и уклањања снега и леда са општинских путева и улица, тргова и других површина јавне намене на територији града Суботице (Зимска служба) врши се у периоду од 1. јануара до 15. марта и од 15. новембра до 31. децембра, према Програму који доноси управљач општинских путева и улица Јавно предузеће за управљање путевима, урбанистичко планирање и становање.

10620_7.jpg