Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Актуелности

Базен у Дудовој шуми покривен новим балоном

17.11.2016.

Градски базен у Дудовој шуми покривен је новим балоном који је израђен од специјалних полиестерских влакана, двострано обложен ПВЦ-ом високе чврстине и отпорности на ултраљубичасте зраке и плесан и потпуно водоотпоран. Базен са новим балоном данас су на коришћење предали заменик градоначелника, Тимеа Хорват, и члан Градског већа задужен за област спорта и омладине, Немања Симовић. 

10634_1.jpg

Уз подсећање да је досадашњи, стари балон којим је био покривен базен у Дудовој шуми набављен, као полован, још 1993. године, Симовић је рекао да нови балон поседује двоструку мембрану захваљујући којој се сада остварује уштеда електричне енергије, као и уштеда на загревању воде у базену, и до 50 одсто у односу на ранији период.

– Балон током дана пропушта сунчеве зраке и због тога се постиже додатна уштеда, јер не мора да се укључује унутрашње осветљење. Рефлектори се не морају укључивати чак ни по кишном времену. Приликом снежних падавина дупла мембрана на балону омогућава брзо топљење снежног покривача на горњем делу балона тако да је сада и безбедност посетилаца на базену много боља. Гаранција на нови балон је 10 година. На овај начин смо у великој мери побољшали услове за све кориснике овог базена, како за ватерполисте и пливаче, тако и за велики број наших суграђана који се рекреативно баве пливањем – истакао је Симовић.

Тимеа Хорват је изразила задовољство што је после више од две деценије на овом базену коначно замењен балон.

10634_2.jpg

– Нови балон, набављен из средстава буџета Града Суботице, коштао је 10 милиона динара, међутим, ми ћемо од сада имати велике уштеде. Као што видите балон је беле боје, прозиран је и пропушта светлост, тако да у току дана није потребно додатно осветљење. Стари балон био је прилично оштећен и његово загревање било је изузетно скупо. Са новим балоном ситуација се знатно мења и потпуно је извесно да ћемо са њим остварити значајне уштеде. Надам се да ће базен сада користити још више наших суграђана – истакла је Тимеа Хорват.

Директор ЈКП „Стадион“ Роберт Тот је казао да је највећа ставка управо уштеда која ће овом јавно комуналном предузећу омогућити да уштеђена средства намени за друге потребе.

– Без обзира што смо поставили нови балон, промена цена улазница неће бити. Радно време, такође, остаје исто, а базен под балоном ће већ од сутра корисницима бити на располагању. Температура воде је константна и износи 26 степени, док је температура у балону 27 степени. Температура у балону мора да буде виша од температуре воде да би се остварила уштеда, а истовремено неће бити ни кондензације – нагласио је Роберт Тот.

10634_3.jpg