Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Актуелности

Положени венци и цвеће на споменик „Балада вешаних“

18.11.2016.

Комеморативним скупом и полагањем венаца и цвећа на споменик „Балада вешаних“, обележена је 75. годишњица од трагичног 18. новембра 1941. године када су фашисти, пред такозваним преким судом, осудили на смрт и погубили вешањем петнаесторо суботичких младих родољуба.

10637_1.jpg

У име грађана Суботице, локалне самоуправе и Градског одбора СУБНОР-а, венац су положили помоћник градоначелника Етела Јеринкић и чланови Градског већа Наташа Алексић и Илија Ђукановић.

У име Владе Републике Србије и Севернобачког управног округа венац је положила заменик начелника Севернобачког управног округа Весна Бајић, а венце су положиле и делегације Месне заједнице „Центар III”, Јеврејске општине Суботица и Комуниста Србије у Суботици и „Центра Тито”.  

Ученици Политехничке школе су, по традицији, извели рецитал и на споменик симболично положили 15 црвених цветова за 15 палих жртава.

Након полагања венаца на споменик „Балада вешаних“ и пригодног програма, делегације града Суботице и Севернобачког управног округа положиле су венце и на Јеврејском гробљу, где је одржана комеморација у знак поштовања према страдалим суграђанима јеврејске националности.