Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Вести из образовања

„Медени доручак“ у ОШ „Иван Милутиновић“

23.11.2016.

Акција под називом „Медени доручак“ у организацији Удружења пчелара „Пчела” из Суботице, одржана је данас у ОШ „Иван Милутиновић“. Члан Градског већа задужена за област образовања, Наташа Алексић, истакла је, тим, поводом, да циљ акције није само промоција меда, као здраве намирнице, него и стварање навика правилне исхране код основаца.

10651_1.jpg

- Ово је прва школа коју сам посетила у оквиру ове акције. Мислим да је веома значајно да се овакве акције реализују, јер је битно да деца кроз образовни систем схвате значај здраве исхране, првенствено здравих оброка – рекла је Наташа Алексић.

Од фебруара до данас у оквиру акције „Медени доручак“, чланови Удружења „Пчела“ обишли су 11 школа и послужили 2.500 деце са овом хранљивом намирницом.

У петак, 25. новембра, у плану је да се „Медени доручак“ послужи ученицима основних школа „Владимир Назор“ у Ђурђину и „Матија Губец“ у Таванкуту, 3. децембра у Црвеном крсту у оквиру акције добровољног давања крви и 6. децембра у ОШ „Матко Вуковић“ у Суботици.

Ученици ОШ „Иван Милутиновић“ са одушевљењем су прихватили акцију „Медени доручак“. У ту част деца су заједно са наставницима организовала приредбу, јер како истиче директор, Иван Стипић, важно је да се деца упознају са здравим начином исхране.