Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Вести из образовања

Обележен Дан ОШ „Владимир Назор“ у Ђурђину

29.11.2016.

Пригодним програмом који су припремили ученици, данас је, у Ђурђину, обележен Дан Основне школе „Владимир Назор“. Поред ђака и запослених у школи, свечаности су присуствовали и родитељи ученика, као и члан Градског већа задужена за образовање Наташа Алексић која је у име града Суботице ученицима, учитељима, наставницима, професорима и запосленом помоћном особљу честитала Дан Школе и пожелела им пуно успеха у даљем раду.

10664_1.jpg

У оквиру програма који је припремљен поводом Дана Школе Дијана Орчић и Јосипа Дулић рецитовале су песме Владимира Назора, а чланови Хрватског култуно-просветног друштва „Ђурђин“ уз кореографкињу Тамару Орчић одиграли су „Међумурске игре“.

Присутни су великим аплаузом поздравили и фолклораше нижих разреда који су извели игре из Међумурја „Лепе наше сенокосе“, након чега је хор отпевао песму из Загорја „Све птичице запевале“. Александар Сарић је рецитовао песму Владимира Петковића Диса, ученице првог и четвртог разреда отпевале су песму „Пред Сенкином кућом“, док су Сандра Војнић Пурчар и Стефан Мутић извели скеч „Ћошак у слободно време“.

Директорка школе, Љиљана Дулић, свима се захвалила што су дошли и увеличали Дан Школе, а посебно је поздравила Наташу Алексић. Писмо честитке стигло је и од покрајински секретара за образовање, прописе, управу и националне мањине ‒ националне заједнице, Михаља Њилаша.

Премијерно је приказан и спот „Моје село Ђурђин“ који је израдила школа уз подршку ресорног покрајинског секретеријата, а глумци у споту су ученици и становници Ђурђина.

Школа је основана 1878. године, а нова зграда са пет учионица изграђена је 1952. године. Кабинетска настава се данас одвија на два језика, на српском и хрватском у 12 одељења и има око 40 запослених. У оквиру школе налази се вртић, тако да су и та деца укључена у све школске активности. Школу похађа око 150 ђака.