Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Актуелности

„Дани Канаде у Суботици“

29.11.2016.

Градоначелник Суботице, Богдан Лабан, и чланови Градског већа, Мирослава Бабић и Срђан Самарџић, састали су се данас са саветником амбасадора Канаде у Београду, Брајаном Ебелом, и Олгицом Маринковић, шефом Одељења за односе са јавношћу и програме образовања. Током сусрета разговарало се о унапређењу културне, економске и привредне сарадње између локалне самоуправе града Суботице и амбасаде Канаде у Републици Србији. На конференцији за медије, уприличеној након састанка у Зеленој сали Градске куће, истакнуто је да је наш град, од данас до 1. децембра, домаћин манифестације под називом „Дани Канаде у Суботици“.

10665_1.jpg

Уз изражавање задовољства што ће наш град бити домаћин тродневног програма „Дани Канаде у Суботици“, и уверења да ће култура бити та која ће отворити врата за даље развијање економске и привредне сарадње града Суботице и амбасаде Канаде, члан Градског већа задужена за област културе, Мирослава Бабић, изјавила је да је идејна платформа овог програма приближавање и упознавање са културом Канаде у којој свој допринос дају људи, уметници, рођени у Србији, који су одрастали, образовали се и стварали у Канади.

Брајан Ебел је истакао да предстојећи програм, који се, како је рекао, реализује уз подршку бројних партнера, показује јаку културну повезаност канадске амбасаде и града Суботице.

– Културна разноликост која постоји у Суботици и Војводини је нешто што и ми у Канади, а и наш премијер Џастин Трудо заиста подржава. Сматрамо да је то добра и нераскидива спона која нас повезује – нагласио је Ебел.

У оквиру програма „Дани Канаде у Суботици“, данас, у 11.30 часова, у Галерији Винко Перчић биће отворена изложба српско-канадске уметнице Весне Перуновић, док је за 12.30 часова најављена посета Економском факултету у Суботици. У 15.30 часова планиран је обилазак знаменитости Суботице, а за 17 часова заказана је посета Јеврејској општини Суботица.

У среду, 30. новембра, од 12 часова, у Градској библиотеци Суботица у оквиру „Дана канадског филма“, предвиђене су бесплатне пројекције филмова за децу  и одрасле.

У четвртак, 1. децембра, у 12 часова, у Градском музеју отвориће се изложба, док ће се у 19 часова, у Градској библиотеци, одржати књижевно вече посвећено представљању књиге канадске добитнице Нобелове награде за књижевност Алис Манро.

10665_2.jpg