Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Актуелности

Суботица и Палић домаћини Европског универзитетског првенства у веслању

01.12.2016.

Град Суботица и Универзитетски спортски савез Србије организовали су, у Плавој сали Градске куће, конститутивну седницу Организационог одбора Европског универзитетског првенства у веслању које ће се одржати у Суботици и на Палићу, од 12. до 16. јула 2017. године.

10675_1.jpg

Покрајински секретар за спорт и омладину, Владимир Батез, изјавио је, обраћајући се медијима уочи конститутивне седнице, да је ова спортска манифестација од посебног значаја за Покрајину и да има потпуну подршку Владе АП Војводине и Покрајинског секретаријата за спорт и омладину. Манифестација је, додао је, веома важна и за Град Суботицу, као и за афирмацију веслања које, како је рекао, има дугу традицију на овом простору.

– Велику захвалност дугујемо Универзитетском спортском савезу Србије коме је поверено одржавање овог такмичења и који ће бити један од техничких организатора Европског универзитетског првенства у веслању које ће се 2017. године одржати на језеру Палић и у Суботици. Захвалио бих се градоначелнику Суботице Богдану Лабану и члану Градског већа задуженом за спорт и омладину, Немањи Симовићу, што су у жељи да што спремније дочекамо овај веома важан спортски догађај уприличили данашњи састанак – истакао је Владимир Батез.

Уз подсећање да је веслање један од најразвијенијих универзитетских спортова, председник Универзитетског спортског савеза Србије, проф. др Синиша Јаснић, рекао је да долазак више од 500 такмичара потврђује да за учешће на Европском универзитетском првенству у веслању у прелепом амбијенту Палића влада велико интересовање.

– Захвалио бих се Покрајинском секретаријату за спорт и омладину и челницима града Суботице што ће се ово првенство организовати у Суботици. Универзитетски спортски савез Србије жели подједнако да развија све универзитетске центре, а у прилог томе иде и календар предстојећих такмичења: у Суботици и на Палићу ће се одржати Европско универзитетско првенство у веслању, Нови Сад ће бити домаћин Светског универзитетског првенства у самбоу, а 2018. године Европско универзитетско првенство у одбојци биће одржано у Зрењанину. Мислим да је ово добра прилика за промоцију потенцијала Палића као туристичке дестинације, али и да студенте из Суботице подстакнемо на још активније бављење спортом – казао је Синиша Јаснић.

Члан Градског већа града Суботице задужен за спорт и омладину, Немања Симовић, сматра да је предстојеће Европско универзитетско првенство у веслању лепа прилика за промоцију Суботице и спорта у нашем граду.

– Волимо да се похвалимо да смо град олимпијских шампиона, што и јесмо. Захваљујемо се Универзитетском спортском савезу Србије и Покрајинском секретаријату за спорт и омладину што су препознали Суботицу да има капацитете и ресурсе на Палићу за организацију једног оваквог такмичења. Интерес да будемо домаћини ове престижне спортске манифестације препознали смо и у великом броју такмичара, пуним хотелима, одређеном броју ноћења, наплати боравишне таксе. У наредним месецима наставићемо сарадњу са Покрајинским секретаријaтом за спорт и омладину, већ сутра имамо први састанак везан за изградњу нове атлетске стазе на Градском стадиону. Резултате нашег рада Суботичани ће моћи да виде у наредном периоду. Наш циљ је да се покрије Градско клизалиште, да се промени атлетска стаза и да завршимо радове на постављању рефлектора на Градском стадиону, а већ смо поставили нови балон на градском базену у Дудовој шуми – нагласио је Немања Симовић.