Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Вести из образовања

Отворена изложба „Школа по мери детета”

05.12.2016.

Најбољим учесницима на литералном и ликовном конкурсу, коју је Мрежа подршке за инклузивно образовање расписала за основце и средњошколце на тему инклузивног образовања, уручене су награде. У Градској библиотеци Суботица данас је свечано отворена и изложба под називом „Школа по мери детета”, уприличена поводом Међународног дана особа са инвалидитетом.

10678_1.jpg

Свечаном отварању изложбе присуствовала је и чланица Градског већа задужена за образовање, Наташа Алексић која је истакла значај инклузивног образовања и захвалила се деци на учешћу.

- Јако је лепо  што су се деца одазвала конкурсу и на овај начин подржала  своје другаре који имају неку врсту инвалидитета – нагласила је Наташа Алексић.

Представница Мреже подршке за инклузивно образовање, Бранка Бешлић, рекла је да је на расписани литерарни и ликовни конкурс за основне и средње школе стигло више од 100 радова.

- Ово је трећа године како Мрежа подршке за инклузивно образовање расписује конкурс поводом Међународног дана особа са инвалидитетом. До сада су се махом одазивали ученици нижих разреда основних школа, међутим, на конкурс расписан ове године радове су доставили и основци из виших разреда – казала је Бранка Бешлић.