Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Актуелности

Почео шести по реду „Винтерфест”

05.12.2016.

Председник Скупштине града Тивадар Бунфорд, члан Градског већа задужен за област туризма, инвестиција и међународне сарадње, Срђан Самарџић, и директор ЈКП „Суботичке пијаце”, Илинка Вукоја, вечерас су, на Тргу републике, свечано отворити шести по реду зимски вашар под називом „Винтерфест". Ова, сада већ традиционална манифестација, која је прерасла у својеврсну божићно-новогодишњу атракцију града Суботице, одржава се на простору тзв. „Малог корзоа”, у периоду од 5. децембра 2016. до 13. јануара 2017. године.

10679_1.jpg

Илинка Вукоја је, обраћајући се медијима, изјавила да се ЈКП „Суботичке пијаце” трудило да простор не коме ће се одржати „Винтерфест” изгледа, како је рекла, овако чаробно и привлачно за све Суботичане, али и за госте који ће током предстојећих божићних и новогодишњих празника посетити наш град.

Уз подсећање да је циљ зимског вашара очување и промоција традиције израде народних рукотворина, презентација великог броја производа старих заната и широке понуде домаће и органске хране, вина и ракије, односно гастрономске понуде традиционалних јела са овог подручја, Тивадар Бунфорд је, у свом обраћању, рекао да ће учесници „Винтерфеста” ове године своје производе представити на више од 80 штандова.

– Центар града је и ове године лепо окићен, припремљен за празничне дане, а средиште ове божићно-новогодишње атмосфере представља ‘Винтерфест’. Поред празничног осветљења ту је и заједничка јелка свих грађана и светлеће фигуре, што све уједно доприноси томе да породице овде проведу пријатне заједничке тренутке. Да бисмо деци пружили још садржајнији провод, припремили смо им и једно изненађење: коцке од којих могу да граде и да се слободно играју са својим родитељима – истакао је Тивадар Бунфорд, пожелевши истовремено свим суграђанима пријатне божићне празнике и срећну и успешну Нову годину.

10679_2.jpg

Срђан Самарџић је, свечано отварајући овогодишњи „Винтерфест”, у име града Суботице, градоначелника Богдана Лабана и своје име, позвао све суграђане да посете ову традиционалну манифестацију, да осете претпразничну атмосферу и увере се у специфичности овог поднебља када је реч о гастрономији, домаћој, органској храни,  рукотворинама и производима старих заната.

Манифестација је свечано отворена уз пригодан музички програм ученика Музичке школе Суботица.

Организатор „Винтерфеста” је ЈКП „Суботичке пијаце”, уз подршку града Суботице. Зимски вашар ће, до 13. јануара 2017. године,  бити отворен за посетиоце свакога дана од 9 до 21 час.

10679_3.jpg