Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Вести из образовања

Изложба дечјих радова на тему ситних животиња

06.12.2016.

У вестибилу Градске куће отворена је изложба дечјих радова, а проглашени су и победници са ликовног конкурса који је расписало Удружење одгајивача ситних животиња из Суботице. На конкурс, посвећен ситним животињама и тераристици, односно кућним љубимцима, стигло је више од 300 радова деце из вртића, основних школа, Основне и средње школе „Жарко Зрењанин“ и Дома за децу ометену у развоју „Колевка“. Награде је уручила чланица Градског већа задужена за област образовања, Наташа Алексић, која је том приликом истакла да су се деца на овај начин захвалила и одазвала позиву Удружења ситних животиња, али и Градског већа – ресора за образовање, да учествују на конкурсу.

10680_1.jpg

Подељено је укупно 12 награда и то у категорији вртића, нижих и виших разреда основних школа, Дома „Колевка“ и ОиСШ „Жарко Зрењанин“. Председник Удружења одгајивача ситних животиња, Адам Плетл, каже да су награде, у виду захвалнице и малог пехара, симболичне и да се због птичјег грипа планирана изложба ситних животиња ове године, нажалост, неће одржати.

– Пронашли смо начин да, ипак, пристигле дечје радове на ликовни конкурс изложимо и прикажемо Суботичанима. Било би нам жао да наши суграђани не виде радове деце која су цртала на тему ситних животиња – рекао је Адам Плетл.

 10680_2.jpg