Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Актуелности

Одржана „Трка Деда Мразева“

10.12.2016.

Више од 2.000 деце, младих, одраслих и пензионера учествовало је данас у „Трци Деда Мразева“ на Палићу, традиционалној манифестацији организованој по осамнаести пут. Трку је први пут обележила и хуманитарна активност учесника, усмерена на помоћ нашем репрезентативцу у паратеквондоу, Славку Адамову, младићу без руку, и одраслим корисницима Дома „Колевка“.

10695_1.jpg

Заменик градоначелника, Тимеа Хорват, нагласила је, обраћајући се присутнима пре него што је пресецањем врпце дала знак за старт, да „Трка Деда Мразева“ – која окупља све наше суграђане, без обзира на године старости, и промовише здрав начин живота – ове године први пут има хуманитарни карактер.

- Сви учесници трке помажу нашем суграђанину Славку Адамову, који је заузео треће место у Европи у паратеквондоу. Приход је намењен за куповину специјалног бицикла и за помоћ одраслим корисницима Дома ‘Колевка’. Свим учесницима трке желим успешан старт, брзе кораке, добро трчање и лепу шетњу на предстојећој рути – истакла је Тимеа Хорват.

Председница Ултрамаратонског савеза Србије и Ултрамаратонског клуба „Палиго Палус“ са Палића, Елвира Јаноши, изјавила је да је Славко Адамов наш сјајни репрезентативац у паратеквонду, али жели да учествује и у такмичењима у вожњи бицикла.

- Желимо да му помогнемо да оствари свој сан и добије трицикл који се вози ногама. Цена је око 6.000 евра, али у акцију се укључило и неколико компанија тако да очекујемо да ће његова жеља ускоро бити испуњена. Када смо организовали прву трку једва да нас је било пет-шест, а данас је дивно видети оволики број учесника, међу њима све генерације суграђана – рекла је Елвира Јаноши.

„Трка Деда Мразева“ на Палићу није такмичарског карактера, учесници су могли да трче или шетају, а за све који су купили стартни хуманитарни број по цени од 100 динара организатори су обезбедили медаље, али и посластице за окрепљење, хлеб са машћу и паприком или пекмезом и чај.

Организатори трке били су предузеће „Парк Палић“, Ултрамаратонски клуб „Палиго Палус“ са Палића, Месна заједница „Палић“ и град Суботица.
10695_2.jpg