Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Актуелности

Сјајни концерти Мађарског циганског симфонијског оркестра „100 виолина“

16.12.2016.

Део Мађарског циганског симфонијског оркестра „100 виолина“ из Будимпеште, приредио је, у Великој скупштинској сали Градске куће, врхунски концерт. Јединствен у музичкој уметности, оркестар је одушевио публику маестралним извођењем разноврсног репертоара – од бисера традиционалне циганске музике до најпопуларнијих дела највећих композитора класике Листа, Брамса, Бизеа – који је овога пута био прилагођен  божићним и новогодишњим празницима.

10708_1.jpg 

После прве, краће нумере, присутнима се обратио председник Скупштине града Тивадар Бунфорд. Он је истакао да је 2016. година била тешка, али успешна, и да ће наредна година бити пуна изазова.

– У протеклом периоду остварили смо добру сарадњу са покрајинским и републичким органима, али је битно да и даље негујемо добре партнерске односе, јер само заједничким снагама можемо постићи праве успехе. Отворени смо за сарадњу како са државним органима тако и са предузетницима и власницима компанија, јер је у циљу јачања заједнице наш најзначајнији задатак да кроз ефикасније функционисање локалне самоуправе повећамо привредне потенцијале нашега града – рекао je Бунфорд.

10708_2.jpg 

Председник Скупштине је, на крају свог обраћања, у име града Суботице и своје име суграђанима честитао божићне празнике и пожелео им пуно среће, успеха и добро здравље у новој, 2017. години.

После концерта у Градској кући, Мађарски цигански симфонијски оркестар „100 виолина“, који с правом називају и понос Мађарске, јер је бројној публици широм света приближио богато музичко наслеђе овог подручја, пре свега виолине и цимбала, карактеристичних за ову врсту музике који предводе овај живописни скуп виртуоза, одушевио је публику и на новогодишњем гала концерту у суботичкој Хали спортова.

10708_3.jpg 

И визуелно атрактивни, у ношњама и јарким бојама, виртуози из Будимпеште својим брзим променама хармонија, стилова и ритмова свему што су свирали дали су страст и магију.