Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Актуелности

Најављени новогодишњи концерти Гоце Тржан и Војвођанског камерног оркестра

20.12.2016.

– Суботичка локална самоуправа и ове године поклања својим грађанима и гостима Суботице дочек Нове године на Тргу слободе. На централном градском тргу, у суботу, 31. децембра, од 23 часа до један сат иза поноћи, концерт ће одржати поп-певачица Гоца Тржан. Нова 2017. година традиционално ће се дочекати уз ефектан ватромет и звуке валцера. Дан раније, 30. децембра, од 20 часова, у Великој скупштинској сали у Градској кући, љубитељи класичне музике моћи ће да уживају у Новогодишњем концерту Војвођанског камерног оркестра – најавила је Јасмина Стевановић, координатор Радне групе за организовање прославе дочека нове 2017. године, на данашњој прес-конференцији у Медија-центру Градске куће.

10716_1.jpg 

Она је навела да је за организацију комплетног градског дочека 2017. године у буџету планирано 2,9 милиона динара и да је толико средстава било опредељено и за новогодишње програме на Тргу слободе и у Великј скупштинској сали Градске куће 2015. и 2014. године.

– Када говоримо о новогодишњем културно-забавном програму, определили смо се за извођаче за које сматрамо да својом музиком и квалитетним програмом могу да задовоље укус најшире публике – нагласила је Јасмина Стевановић.

Уметнички директор Војвођанског камерног оркестра, професор виолине Милош Николић, истакао је да 30. децембра у Суботици наступа оркестар у сталном саставу, што значи 30 чланова, односно најцењенијих уметника из света класичне музике.

– Чланови Војвођанског камерног оркестра су уједно чланови и Београдске филхармоније, Новосадске опере, Војвођанског симфонијског оркестра. Ја имам ту част као први међу једнакима да водим такав оркестар. На репертоару ће бити свакако неизбежни валцери од Штрауса, његове полке, биће музике из филмова, као и најпознатије новогодишње композиције из целог света. Солисти концерта су Памела Киш Игњатов - сопран и Мирна Радуловић, победница такмичења Први глас Србије. Диригент концерта биће Чаба Пашко – рекао је Милош Николић.

Гоца Тржан није крила задовољство што ће нову, 2017. годину да дочека са Суботичанима.

– Ово за мене има велику симболику јер сам ја своју каријеру на неки начин почела у Суботици. Наиме, када је група ‘Тап 011’ настала наши први  спотови и све што има везе са првим наступима десило се баш у Суботици. Оно што  могу да обећам то је свакако одлична енергија, одлична свирка. Желим да замолим све оне који буду долазили на концерт да забораве на стаклене флаше и на петарде, видим да је то велики проблем. Биће вероватно много млађе публике која је заиста осетљива и мислим да је наш задатак, као одраслих, одговорних људи да их припазимо да им се нешто лоше не деси. Најмање што можемо је да не носимо са собом пиротехничке направе – казала је Гоца Тржан

О мерама безбедности, али и о понуди у оквиру традиционалног Зимског вашара „Winterfest“, који ће бити отворен и у новогодишњој ноћи, члан Радне групе за организовање прославе дочека нове 2017. године, Бранислав Јока, рекао је да ће централни градски трг и ове, као и свих претходних година, бити обезбеђен и ограђен и да у тај ограђени простор неће бити дозвољено уношење металне и стаклене амбалаже и пиротехничких средстава.  

Што се тиче гастрономске понуде на неколико штандова новогодишњег вашара нудиће се грађанима кувано вино, шампањац, као и неке врсте јела.

Улазнице за концерт Војвођанског камерног оркестра, по цени од 2.000 динара, моћи ће да се набаве од 28. децембра, у сувенирници Градске куће.