Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Актуелности

Проглашени најбољи спортисти у 2016. години

22.12.2016.

У оквиру традиционалне акције „Спортиста године“ коју већ дуги низ година организују „Суботичке новине“, Спортски савез Суботице и град Суботица, вечерас су у Великој скупштинској сали Градске куће уручени пехари и признања најбољим суботичким спортистима и спортским колективима у 2016. години. Ове године најбоље је, први пут, бирао жири састављен од чланова који су били проглашени за најбоље сениоре Суботице. Признање „Спортиста године“ припало је рвачу Давору Штефанеку (сениори), дизачу тегова Тамашу Кајдочију (јуниори) и мачеваоцу Миони Петри Кнежевић (пионири), док је Рвачки клуб „Спартак“ проглашен за најбољи спортски колектив.

10723_1.jpg 

Градоначелник Суботице Богдан Лабан је, тим поводом, рекао да је мало градова у Србији који, попут Суботице, могу да се похвале да су град олимпијских шампиона, да смо пратили дешавања на Олимпијским играма у Бразилу и били поносни, посебно ми, Суботичани, када се чула химна наше земље захваљујући златном Давору Штефанеку.

- Поносимо се и Николом Калинићем, чланом наше кошаркашке репрезентације која је у Рију освојила сребрну медаљу. Имали смо, у овој години која је на измаку, и светске и европске прваке на које смо, такође, веома поносни. Ти резултати су разлог што желимо да и у наредним годинама пружимо још већу подршку нашим спортистима, пре свега кроз повећање буџета за спорт који ће већ за 2017.  годину бити значајно увећан – рекао је градоначелник Лабан.  

Сведоци сте, додао је, да смо ове јесени већ доста учинили на изградњи нове спортске инфраструктуре. Стубови за рефлекторе на Градском стадиону су подигнути, а почетком године очекују нас радови на постављању електро-инсталација, како би овај пројекат у целини био реализован током пролећа.

10723_2.jpg

- Такође, у сарадњи са Покрајинском владом, током наредне године крећемо и у изградњу нове атлетске стазе на Градском стадиону, а нови балон на базену у Дудовој шуми постављен је још средином новембра. У години која је пред нама, трудићемо се да у сарадњи са Владом Републике Србије и Покрајинском владом обезбедимо што више средстава да кроз квалитетне пројекте градимо нову спортску инфраструктуру у нашем граду – нагласио је Богдан Лабан.

Присутнима у Великој скупштинској сали обратили су се и Горан Маринковић, генерални секретар Спортског савеза Суботице, и Владо Томић, директор „Суботичких новина”.

Признање за јубилеј добили су Једриличарски клуб Палић, Џудо клуб Спартак и Парастреличарски клуб Ветеран. Посебна признања припала су Стипану Верту, Душку Дражићу, Луки Андрашићу, пионирској екипи ЖОК Спартак, Тенис клубу Спартак (пионири), Ватерполо клубу Спартак „Прозивка” и Радулу Радуловићу.

10723_3.jpg