Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Вести из образовања

Поклони за децу ромске националности

23.12.2016.

Пред новогодишње празнике, град Суботица обрадовао je малишане из вртића „Звездице”, у Месној заједници „Пешчара“, „Звончица” у МЗ „Ново село” и „Зека” и „Златна рибица” у „Малом Бајмоку“, које похађају углавном ромска деца. Малишани су са одушевљењем примили пакетиће у којима је било бојица, фломастера, блокова за цртање, пластелина и другог прибора који је неопходан за креативне и ликовне радионице.

10728_1.jpg
Донацију деци уручили су чланица Градског већа задужена  за образовање Наташа Алексић, члан Градског већа задужен за област социјалне заштите и здравства Илија Ђукановић и координатор за ромска питања града Суботице Стеван Николић.

У Суботици 81 ромско дете похађа предшколски програм који је обавезан, рекао је, том приликом, Николић, и додао да је то веома битно за ромску заједницу како би деца била спремни за полазак у први разред основне школе.

- Тренутно радимо на припреми Локалног акционог плана у оквиру кога су предвиђене и овакве активности – истакао је Стеван Николић.

10728_2.jpg

Из градског буџета је издвојено 120.000 динара за пакетиће који су подељени у оквиру програма „Превенција напуштања школовања“.