Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Актуелности

Пријем за Весну Маргаретић, добитницу признања „Човек године“

27.12.2016.

Заменица градоначелника Тимеа Хорват и члан Градског већа задужен за област социјалне заштите и здравства, Илија Ђукановић, примили су данас, у Зеленој сали Градске куће, Весну Маргаретић, социјалну радницу Центра за социјални рад у Суботици, добитницу признања и награде „Човек године“, коју трећу годину заредом додељује Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, запосленима у установама социјалне заштите. Пријему је присуствовала и директорица Центра за социјални рад Мирослава Багавац, која је предложила Весну Маргаретић за најбољу социјалну радницу у конкуренцији 127 центара.

10735_1.jpg 

Тимеа Хорват се захвалила Весни Маргаретић што је, како је рекла, ову значајну награду донела не само за Центар за социјални рад већ и за Суботицу,   средину одавно препознатљиву по високом нивоу социјалне заштите.

- Драго ми је што баш наш град има најбољу социјалну радницу у земљи. То је велико признање за Весну Маргаретић која већ 27 година истрајава у истовремено најтежем и најлепшем послу. Социјални радник нема радно време, његов посао је мукотрпан и тежак, али је истовремено и диван, јер грађанима пружа помоћ у превладавању социјалних недаћа - нагласила је Тимеа Хорват.

Илија Ђукановић је, уз честитке на овој изузетној награди, изразио наду да ће и у наредним годинама бити сличних признања за суботички Центар за социјални рад.

- То је леп пример и за млађе запослене у Центру. Верујем да и они виде да се рад, упорност и истрајност адекватно вреднује. На локалној самоуправи је да и убудуће подржавамо све активности и рад установа социјалне заштите, а на њима је да раде и награде, верујем, неће изостајати – истакао је Ђукановић

Весна Маргаретић ради с децом, старатељима, на усвојењима, породичном смештају. Збрињавање деце у домове за њу је, каже, увек била последња опција

- Моја највећа награда је кад видим да су деца којима смо својевремено помогли данас породични људи, брижни родитељи. То је огромно признање за социјалног радника – истакла је Весна Маргаретић.

Директорица Центра за социјални рад објаснила је зашто је предложила баш Весну Маргаретић за ову награду.

- Од дипломе социјалног радника, психолога, педагога до стручњака у социјалној заштити, веома је дуг пут. Весну од многих других колега разликује њен стални дослух с ониме што се дешава у средини и спремност на перманентно учење – истакла је Мирослава Багавац.

Награде су додељене 21. децембра у Народном позоришту у Београду. Весни Маргаретић награду је уручила Драгана Вуков, девојка из хранитељске породице која је од 2000. године без родитељског старања. Драгана је данас студент медицине и једна је од највећих „награда“ Весне Маргаретић.