Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Актуелности

Палићани почели са потписивањем изјава за прикључак на канализациону мрежу

27.12.2016.

На збору грађана Палића, одржаном вечерас у Конгресној сали Велике терасе на Палићу, представљене су могућности прикључка на будућу канализациону мрежу која ће се у овом насељу изградити у оквиру „Пројекта заштите биодиверзитета Палић/Лудаш“, чију имплементацију финансира немачка КfW банка. О значају пројекта за Палић и Суботицу и детаљима Пројекта окупљеним мештанима говорили су представници града, Месне заједнице „Палић“, Јавног предузећа за управљање путевима, урбанистичко планирање и становање и Јавног комуналног предузећа „Водовод и канализација“.

10736_1.jpg

Почетак изградње будуће канализационе мреже којом би требао да буде покривен већи део насеља Палић планиран је за средину наредне године. Пре почетка изградње потребно је да грађани Палића потпишу изјаве којима стичу право да се под повољним условима прикључе на будућу канализациону мрежу, а то подразумева цену прикључка у износу од 27.021,38 динара, одобрен попуст од 20 одсто у случају авансног плаћања у целости и могућност плаћања на 24 рате.

Цена је знатно нижа од тржишне, јер је пројекат од великог значаја и за мештане, и за цео град и за развој Палића као туристичке дестинације. Она се неће мењати за оне који на време потпишу изјаву о спремности за прикључак на будућу канализациону мрежу.

Грађани Палића показали су изузетну заинтересованост и неки су већ током збора потписали изјаве.

Палићани не треба да брину, изјаве ће свакако бити послате на кућну адресу,  односно моћи ће да се подигну у просторијама МЗ „Палић“, као и у просторијама ЈКП „Водовод и канализација“ Суботица.

Попуњене и потписане изјаве грађани треба да пошаљу путем поште (поштарина плаћена), или лично да их предају у просторијама МЗ „Палић“, као и у просторијама ЈКП „Водовод и канализација“ Суботица.

Мапа пројектоване, будуће канализационе мреже може да се погледа у просторијама Месне заједнице Палић, на сајту јавног комуналног предузећа „Водовод и канализација“ (www.vodovodsu.rs) и на званичној интернет презентацији града Суботице (www.subotica.rs).

Све информације о Пројекту заштите биодиверзитета Палић/Лудаш убудуће ће моћи да се прате и на банеру на званичној интернет презентацији града Суботице (www.subotica.rs).

10736_2.jpg