Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Актуелности

Новогодишњи пријем за представнике државних органа

29.12.2016.

Градоначелник Суботице Богдан Лабан и председник Скупштине града Тивадар Бунфорд приредили су данас, у Великој скупштинској сали Градске куће, традиционални новогодишњи пријем за представнике државних органа, установа, институција, привреде, јавних предузећа, као и за представнике јавног и политичког живота.

10745_1.jpg 

Уз оцену да би се и за 2016. годину могло рећи да није била лака, градоначелник Лабан је у свом обраћању изразио уверење да нас и у предстојећој години очекују нова искушења на која се, како је рекао, може одговорити партнерским односом између локалне самоуправе и државних органа и још интензивнијом сарадњом.    

- С обзиром на то да смо на истом задатку, а то је рад у интересу наше заједнице, на нама је да и у 2017.  години доносимо одлуке којима ћемо да омогућимо даљи развој нашег града и унапређење живота свих грађана Суботице – рекао је Богдан Лабан.

Ову годину на измаку, навео је, обележили су наставак радова на изградњи обилазнице око Суботице, тзв. „Ипсилон крака“; завршетак пете и почетак шесте фазе радова на адаптацији, реконструкцији и доградњи зграде Народног позоришта; изградња пословно-производне хале и двосмерног саобраћајног прикључка на државни пут Суботица-Сомбор у Привредној зони „Мали Бајмок“; почетак реализације пројекта везаног за нови царински терминал у Слободној зони Суботица; улагање у развој путне инфраструктуре, водоводне и канализационе мреже и уређење каналске мреже; инвестирање у санацију објеката образовних установа и рад на новим пројектима који ће допринети да Палић заинтересује туристе и својом понудом постане водећа туристичка дестинација у региону.

10745_2.jpg

– У наредној години очекујемо проширење производних капацитета и отварање нових радних места у Привредној зони ’Мали Бајмок’. Компанија ‘Контитек флуид Србија’ у свом програму планира за 2017. годину повећање броја запослених за око 250 радника. Очекује се и да ће ’Аметек’, за чије потребе се у привредној зони гради производна хала површине 10.000 квадратних метара, у наредном периоду остварити своје намере и запослити око 200 радника. Ускоро ћемо моћи да се похвалимо са још једном новом компанијом која ће, такође, пословати у оквиру Привредне зоне ‘Мали Бајмок’ и која ће запослити око 100 радника – нагласио је градоначелник Богдан Лабан.

Тивадар Бунфорд је, између осталог, казао да је Скупштина града у протеклих шест месеци уз две свечане седнице одржала и седам редовних седница на којима је разматрано укупно 240 тачака дневног реда. Усвојене су бројне, веома важне  одлуке, између осталог и буџет града за наредну годину, који је мањи од овогодишњег, али је развојно оријентисан.

10745_3.jpg

- Од укупног износа буџета више од 23 одсто намењено је за  инвестиције. Са овим инвестицијама желимо да испунимо изборна обећања грађанима и да им побољшамо услове за живот. Иза нас је година пуна изазова, али смо марљивим и поштеним радом створили чврст темељ за реализацију бројних пројеката од стратешког значаја за Суботицу. Изванредна је комуникација с вишим политичким нивоима, и зато, како смо обећали, у 2017. години ће у Суботици бити реализовани многи пројекти – истакао је Тивадар Бунфорд.

Пријему је присуствовао и председник Скупштине АП Војводине, Иштван Пастор, који је, обраћајући се присутнима, подвукао да Суботица има потенцијал да постане понос државе и драгуљ у овом региону.

10745_4.jpg 

– Ја верујем у то да Суботица може да буде град-понос за нашу државу, верујем да Суботица са својим окружењем може да буде драгуљ у овом региону и да су се сложиле коцкице за то да од овог уверења направимо реалност. И морам да кажем да све, мање-више, зависи од нас – рекао је Иштван Пастор.