Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Актуелности

Дочек Нове године уз Гоцу Тржан, звуке валцера и ватромет

31.12.2016.

У организацији града Суботице, око четири хиљаде Суботичана дочекало је нову, 2017. годину на централном градском тргу уз поп певачицу Гоцу Тржан, звуке валцера и величанствени ватромет.

10748_6.jpg 

Више од два сата публика је, упркос хладном времену, уживала у старим и новим хитовима Гоце Тржан, која је, уз сјајну пратњу свога бенда, у овој незаборавној новогодишњој ноћи певала и најпопуларније поп, рок и фолк хитове других извођача.

Током концерта наша позната певачица позвала је присутне на главном градском тргу да у највеселијој ноћи, следећи њен пример, буду хумани и са својих мобилних телефона пошаљу СМС поруке на хуманитарне бројеве исписане на телопу и на тај начин помогну Суботичанима којима је због тешке болести помоћ неопходна.

У поноћ је, традиционално, уз звуке Штраусовог валцера „На лепом плавом Дунаву“ приређен и петоминутни, у нашем граду до сада невиђени ватромет. Међу окупљеним грађанима на Тргу слободе био је и градоначелник Суботице Богдан Лабан.

10748_7.jpg 

Осим предивне атмосфере, дочек нове, 2017. године обележила је и чињеница да у простору на тргу резервисаном за публику, у који, иначе, није било дозвољено уношење металне и стаклене амбалаже и пиротехничких средстава, није испаљена ниједна петарда нити се догодио било какав инцидент.

Поред уживања у звуцима одличне музике грађанима је било омогућено и да се окрепе куваним вином или топлим чајем који су нуђени са штандова Зимског вашара „Winterfest“.

10748_8.jpg

У петак, 30. децембра, од 20 часова, у Великој скупштинској сали Градске куће, сјајан новогодишњи концерт одржао је Војвођански камерни оркестар.

На репертоару су били неизбежни Штраусови валцери и полке, музика из филмова, као и најпознатије новогодишње композиције из целог света. Солисти концерта били су Памела Киш Игњатов - сопран и Мирна Радуловић, победница такмичења Први глас Србије. Диригент концерта био је Чаба Пашко.

10748_9.jpg 

Чланови Војвођанског камерног оркестра су, уједно, и чланови Београдске филхармоније, Новосадске опере, Војвођанског симфонијског оркестра.