Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Актуелности

Предраг Вулетић обишао Геронтолошки центар

24.01.2017.

Покрајински секретар за социјалну политику, демографију и равноправност полова Предраг Вулетић посетио је данас Геронтолошки центар у Суботици. Ресорни секретар је овом приликом обишао и радове у овој установи, који се одвијају на шестом спарту, а који су делимично финансирани средствима Покрајинског секретаријата за социјалну политику, демографију и равноправност полова.

10786_1.jpg

Геронтолошки центар Суботица је у циљу подизања квалитета услуга и стандарда, започео адаптацију поменутог дела овог објекта. Пре адаптирања, собе на шестом спрату биле су са великим бројем корисника, док ће по завршетку радова бити прилагођене стандарду са највише четири корисника у собама.

Директор Геронтолошког центра Петар Балажевић је рекао да су Покрајинска влада и Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, током прошле године, овој установи определили више од 40 милиона динара. Једна од важних инвестиција, додао је, јесте и машина за прање веша капацитета 55 кг, којoм се решава проблем прања веша за више од 500 корисника у Геронтолошком центру.

Члан Градског већа града Суботице задужен за социјална питања Илија Ђукановић упознао је присутне да је град Суботица и ове године у буџету издвојио новац за Службу отворене заштите „Помоћ и нега у кући“, у износу од 37,8 милиона динара.

– Град ће и ове године финансирати све услуге које је финансирао и у претходном периоду у установама социјалне заштите. Укупни планирани расходи и издаци за 2017. годину су 4,72 одсто у буџету за социјалну заштиту – истакао је Ђукановић.

Након обиласка установе, покрајински секретар је одржао састанак са директорима установа социјалне заштите у Суботици. Састанку су присуствовали: Ненад Козомора, директор Дома за децу „Колевка“, Мирослава Багавац, директорка Центра за социјални рад Суботица, председник Црвеног крста Суботица др Синиша Трајковић, директорка филијале ПИО Фонда Снежана Марић и Илија Ђукановић.

На састанку су представници установа упознали покрајинског секретара са плановима за 2017. годину и тешкоћама у свакодневном раду.