Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Вести из образовања

Нова признања за полазнике Ликовне радионице „ЕмАрт“

01.02.2017.

Заменица градоначелника града Суботице, Тимеа Хорват, уручила је данас, у Зеленој сали Градске куће, медаље полазницима Ликовне радионице „ЕмАрт“, освојене током последња три месеца на међународним такмичењима у Румунији, Бугарској и Индији.

10815_1.jpg

Златна медаља у граду Голести у Румунији припала је Хајналки Јурчак за рад на тему народна традиција кроз годишња доба. На истом такмичењу Теодора Апт освојила је сребрну медаљу.

Златну медаљу са међународног такмичења у Бугарској, у граду Банско,  на слободну тему, освојила је Аурора Углик, док је из индијског града Хајдерабада, такође на слободну тему, златна медаља стигла за Риту Каваи.   

Свечаности су присуствовали родитељи награђене деце и Емилија Грубанов Мартинек, учитељица у ОШ „Јован Јовановић Змај” и руководилац Ликовне радионице „ЕмАрт” која 2. фебруара 2017. године обележава 15 година постојања и рада.

Тимеа Хорват је, том приликом, изразила задовољство због постигнутог успеха младих уметница и њиховог доприноса афирмацији Ликовне радионице „ЕмАрт“ и града Суботице.

У име награђене деце, њихових родитеља и своје име, на срдачном пријему захвалила се Емилија Грубанов Мартинек, истичући да је радосна што се успеси ове деце признавају на овако свечан начин у Градској кући, а не у четири зида неке учионице.