Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Актуелности

Атлетски савез Србије поклонио Суботици пројекат атлетске стазе за Градски стадион

09.02.2017.

Градоначелник Суботице Богдан Лабан, члан Градског већа задужен за спорт и омладину Немања Симовић и градски менаџер Загорка Панић, састали су се данас са покрајинским секретаром за спорт и омладину Владимиром Батезом, генералним секретаром Атлетског савеза Србије (АСС), Слободаном Бранковићем, и председником Атлетског клуба Спартак, Слободаном Војиновићем. Током сусрета разговарало се о интензивирању међусобне сарадње, постављању атлетске тартан стазе на суботички Градски стадион по управо завршеном пројекту и изградњи нове спортске инфраструктуре у нашем граду.

10824_1.jpg

Обраћајући се медијима уочи састанка у Зеленој сали Градске куће, градоначелник Лабан је изјавио да је постављање нове атлетске тартан стазе на Градском стадиону заједнички пројекат града Суботице, Покрајинског секретаријата за спорт и омладину, Министарства омладине и спорта Републике Србије и Атлетског савеза Србије.  
    
– Данас од Атлетског савеза Србије званично преузимамо пројекат за изградњу нове атлетске стазе. Обавеза града Суботице је да изврши припремне радове који обухватају скидање постојеће старе подлоге, као и нивелацију терена. Постављање нове тартан стазе финансираће Покрајински секретаријат за спорт и омладину и Министарство омладине и спорта – нагласио је градоначелник Лабан.

Жеља суботичке локалне самоуправе је, додао је, да се кроз што више реализованих пројеката, у сарадњи са покрајинским и републичким органима власти, изгради нова спортска инфраструктура у нашем граду.  

– Радове на постављању нових рефлектора на Градском стадиону завршавамо на пролеће. Уколико током лета поставимо и нову атлетску стазу, Градски стадион ће, на задовољство великог броја спортиста и рекреативаца, бити функционалнији, а попримиће и много лепши изглед – рекао је Богдан Лабан.

Слободан Бранковић је истакао да Атлетски савез Србије поклања Суботици пројекат атлетске стазе за Градски стадион и да је сваки град у коме се изгради атлетска инфраструктура богатији за један објекат где сви грађани могу да се баве спортом.

– Пред свима нама је велика одговорност да Суботичанима подаримо атлетску стазу какву је Суботица, као град атлетике, имала пре тридесетак година. Ово је град са дугом традицијом у атлетици и заслужује једну модерну атлетску стазу на којој ће се тренирати и такмичити. С обзиром на то да има озбиљну хотелску инфраструктуру, верујем да ће се у Суботици ускоро одржавати и значајни међународни атлетски догађаји – казао је Бранковић.

Владимир Батез је подвукао да су Влада АП Војводине и Покрајински секретаријат за спорт и омладину још летос подржали приоритете Атлетског савеза Србије, да је развој спортске инфраструктуре од капиталног значаја и да је Покрајинска влада у овој години, поред Суботице, предвидела и подршку граду Зрењанину, за реконструкцију градског стадиона и изградњу атлетске стазе, што је, како је рекао, и АСС делегирао као неке од приоритета развоја спортске инфраструктуре на територији АП Војводине.

- Заједничким снагама Владе Републике Србије, Министарства омладине и спорта, Управе за капитална улагања АП Војводине и Покрајинског секретаријата за спорт и омладину, оно што смо зацртали сигурно ћемо успешно привести крају – поручио је Владимир Батез.

10824_2.jpg