Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Актуелности

Одржана 8. седница Скупштине града

27.02.2017.

На данашњој, 8. седници Скупштине града Суботице, усвојено је свих 55 тачака дневног реда. Поред решења о давању сагласности на статуте, за 11, и програме пословања за 14 јавних и јавно-комуналних предузећа, донети су, између осталог, и Одлука о усвајању Локалног акционог плана запошљавања за 2017. годину, Одлука о промени назива улице и Решење о давању сагласности на Одлуку о накнадама за употребу локалних путева на територији града Суботице.

10866_1.jpg
Одборници су већином гласова (30 за, 18 против и 9 уздржано) донели Одлуку о промени назива улице Викенд насеље бб, на Палићу, у улицу Бранислава Бране Црнчевића.

Комисија за давање предлога за назив улица и тргова на територији града Суботице на седници одржаној 21. октобра 2016. године дала је предлог за промену назива улице Викенд насеље бб, Палић, на тај начин да нови назив улице буде улица Бранислава Бране Црнчевића.

У складу са Законом о локалној самоуправи у поступку давања претходне сагласности на назив улице, прибављена су мишљења Националног савета мађарске националне мањине и Хрватског националног вијећа.

Покрајински секретаријат за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу је, 23. јануара 2017. године, дао претходну сагласност на Предлог одлуке о давању назива улици Викенд насеље бб Палић у улицу Бранислава Бране Црнчевића.

Локални акциони план запошљавања за 2017. годину представља основни инструмент спровођења активне политике запошљавања на локалном нивоу у 2017. години, којим се дефинишу циљеви и приоритети политике запошљавања на локалном нивоу и утврђују програми и мере које ће се реализовати како би се достигли постављени циљеви и омогућило одрживо повећање запослености. Локални акциони план запошљавања доноси се на основу Закона о запошљавању и осигурању у случају незапослености.

Одлуком о буџету Града Суботице планирано је 14.250.000 динара, 8.000.000 динара за јавне радове, док је 6.250.000 динара планирано за субвенције послодавцима за отварање нових радних места и запошљавање теже запосливих категорија.

На основу Одлуке о накнадама за употребу локалних путева на територији града Суботице утврђена је висина накнада за ванредни превоз, постављање рекламних табли и оглашавање на локалном путу, закуп делова земљишног појаса локалног пута, постављање водова и инсталација на локалном путу (за водовод, канализацију, електричне, телефонске, телеграфске водове, електронске комуникације и сл.), као и годишња накнада за коришћење комерцијалних објеката којима је омогућен приступ са локалног пута.

Скупштина је и формално изгласала завршетак мандата одборнику Славку Параћу који је недавно преминуо. На месту Параћа, одборник у одборничкој групи Демократске странке („За пристојну Суботицу“) биће Даниел Ковачић.

Одборници Игор Попов (Руска странка) и Јосипа Иванковић (Покрет за грађанску Суботицу) приступили су Одборничкој групи „Александар Вучић - Србија побеђује”.

Председник Скупштине Тивадар Бунфорд обавестио је одборнике да ће, у циљу модернизације и ефикаснијег рада, добити таблет уређаје како би преко њих могли да прате скупштинска заседања. Бунфорд је најавио да ће одборници пре тога проћи кроз обуку за коришћење.