Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Вести из образовања

Уручене награде и похвале најбољим математичарима основних и средњих школа

02.03.2017.

У Градскoj кући данас су уручене су награде и похвале најбољим математичарима основних и средњих школа, у досадашњим циклусима такмичења, у школској 2016/2017. години.

10877_1.jpg
Секретар Секретаријата за друштвене делатност, Јасмина Стевановић, изјавила је, тим поводом, да је приоритет да се сва талентована деца подрже и да им се посвети пажња како би још више развијала свој таленат и пронашла свој пут. Ово је прилика да им се захвалимо у име Града Суботице, рекла је Јасмина Стевановић, и додала да је важно да се ова лепа традиција не прекида, јер су ова деца будућност нашег града и наше државе.

Члан Градског већа задужена за област образовања, Наташа Алексић, истакла је да смо поносни на ову децу и да знамо да се иза њиховог нескривеног талента крије велики труд и рад. Они показују, поручила је, да се тако постижу велики резултати и зато смо захвални њима, њиховим родитељима и менторима.

На градском такмичењу средњих школа из математике прва места освојили су ученици из Гимназије „Светозар Марковић“ и то Наталија Павловић, први разред, Миња Вуковић, други разред, Александар Граховац, трећи разред и Марко Мијатовић, четврти разред.

Након остварених одличних резултата и на Окружном такмичењу из математике за државно такмичење пласирало се шест ученика, које ће предводити Марко Мијатовић апсолутни победник градског и окружног такмичења, ученик четвртог разреда Гимназије „Светозар Марковић“.

У тиму су и Дутина Немања, ученик Гимназије и економске школе „Доситеј Обрадовић“ Бачка Топола и још четири ученика Гимназије „Светозар Марковић“ из Суботице Теодор Сакал Францишковић, Ђорђе Његић, Александар Граховац и Лаура Олдал Гуљаш. Државно првенство из математике, за ученике средњих школа, ће се одржати 11. марта у Београду.

На градском такмичењу основних школа из математике освојено је 14 првих награда, 18 других и 31 треће место. Уручено је и 77 похвала. Међу награђенима најуспешнији са максималних сто бодова био је Игор Енги ученик седмог разреда Основне школе „Иван Милутиновић“.

Окружно такмичење за ученике основних школа биће одржано 25. марта у Основној школи „Кизур Иштван“.

10877_2.jpg
Дипломе и похвале су награђеним ученицима уручили Јасмина Стевановић, Магда Фехервари, заменик секретара Секретаријата за друштвене делатности, Наташа Алексић, Иван Бајић, директор Техничке школе „Иван Сарић“ – домаћин градског и окружног такмичења средњих школа, Габријела Тот, директорица Основне школе „Мирослав Антић“ са Палића, која је била домаћин градског такмичења за ученике основних школа и Борис Дулић, менаџер фирме „Дункермоторен“, спонзор такмичења.