Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Актуелности

Потписан Уговор о отуђењу грађевинског земљишта

08.03.2017.

У Градској кући закључен je Уговор о отуђењу грађевинског земљишта површине 1,8 хектара, у Привредној зони „Мали Бајмок”, између Града Суботице, кога заступа градоначелник Богдан Лабан и фирме „4 Cam“, огранак Нови Сад, чији је законски заступник Алдо Алесио Каминада, власник компаније „Каминада“, из Италије. Уговор је потписан на основу Решења градоначелника о отуђењу грађевинског земљишта у јавној својини Града Суботице, по спроведеном поступку јавног надметања (лицитације). Уговорена купопродајна цена за земљиште износи 23.347.869 динара.

10894_1.jpg 

Градоначелник Богдан Лабан је, тим поводом, изјавио да ће инвеститор из Италије у Привредној зони „Мали Бајмок“ изградити производну халу и након реализације комплетне инвестиције укупно запослити 120 радника.

Уз констатацију да је ово битан дан за наш град, градоначелник Лабан ја нагласио да ће свакодневан рад на отварању нових радних места и убудуће бити императив суботичке локалне самоуправе.  

Алдо Алесио Каминада је најавио да у оквиру прве фазе свог инвестиционог пројекта намерава да сагради производни објекат површине око 2.200 метара квадратних, у оквиру којег ће вршити израду пластичних компоненти, и да запосли око 25 радника.

10894_2.jpg 

Жеља нам је, додао је, да наше производне погоне у наредних неколико година проширимо на 10.000 метара квадратних и да поред већ постојећег клијената, „Аметека“, успоставимо сарадњу и са компанијом „Дункермоторен“, која такође послује у Привредној зони „Мали Бајмок“.

Лицитација за отуђење грађевинског земљишта у Привредној зони „Мали Бајмок“ одржана је 7. фебруара 2017. године. Поднета је једна пријава на оглас од стране „4 Cam”, огранак Нови Сад, која испуњава прописане услове. По Одлуци о прибављању, отуђењу и давању у закуп грађевинског земљишта и претварању права закупа на грађевинском земљишту у право својине – излицитирана цена је почетна тржишна цена, односно процењена тржишна цена у износу од 23.347.869 динара.