Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Актуелности

Лопте за клубове Подручног фудбалског савеза

13.03.2017.

У Градској кући данас су предате фудбалске лопте клубовима који припадају Подручном фудбалском савезу (ПФС) Суботица. У присуству градоначелника Суботице, Богдана Лабана, и члана Градског већа задуженог за спорт и омладину, Немање Симовића, 174 лопте марке „селект”, набављене средствима која је обезбедио Фудбалски савез Војводине (ФСВ), представницима 62 фудбалска клубa са подручја ПФС Суботица уручили су председник ФСВ, Драган Симовић, и Ненад Николић, потпредседник ФСВ и председник ПФС Суботица.

10904_1.jpg 

Градоначелник Лабан је, обраћајући се присутнима у свечаној сали Градске куће, рекао да је мало градова који могу да се похвале овако великим бројем фудбалских клубова у разним ранговима такмичења.

– За то сте, пре свега, заслужни ви, као спортски радници, а ми ћемо, као локална самоуправа, учинити све да вам тај рад и олакшамо – истакао је Богдан Лабан.

Управо данас је крај радова на постављању нових рефлектора на Градском стадиону, а током викенда имали смо и њихово пробно пуштање у рад, казао је градоначелник, и најавио да би ових дана стручњаци из компаније „Филипс“ требало да изврше радове на професионалном усмеравању светлосних рефлектора на терен.

10904_2.jpg 

– Верујем да ћемо до краја марта, како смо и обећали, рефлекторе предати на употребу – нагласио је градоначелник Лабан, и додао да је, када је реч о Градском стадиону, у току прибављање неопходне документације и дозвола за изградњу нове атлетске тартан стазе.

Уз изражавање захвалности Фудбалском савезу Србије и Фудбалском савезу Војводине што се Суботица нашла на мапи градова који добијају ову помоћ, Богдан Лабан је рекао да се нада да ће Фудбалски клуб Спартак остварити пласман у „плеј-оф“ како би и наши суграђани били у прилици да посматрају утакмице у вечерњим терминима са нашим најбољим фудбалским клубовима.

Драган Симовић је, између осталог, навео да су лопте набављене након крајем прошле године донете одлуке Извршног одбора Фудбалског савеза Војводине да се на име финансијске помоћи за реализацију планираних програмских активности свим подручним фудбалским савезима, као и Градском фудбалском савезу Нови Сад, уплате одређена средства за потребе набавке фудбалских лопти за клубове са територије надлежног савеза.