Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Актуелности

Пријем делегације амбасаде Индонезије

15.03.2017.

Градоначелник Суботице Богдан Лабан са сарадницима састао се данас, у Градској кући, са делегацијом амбасаде Републике Индонезије у Београду, коју је предводио амбасадор Хари Ричард Џејмс Канду, и представницима Регионалне привредне коморе (РПК) Суботица. Разговарало се о могућностима сарадње у областима привреде, трговине, културе и спорта између Индонезије и нашег града.

10907_1.jpg 

Током сусрета који је протекао у срдачној и пријатељској атмосфери, амбасадор Канду је подсетио да Влада Индонезије већ више година расписује неколико конкурса у области образовања на које, за стипендије, могу да конкуришу млади људи из Србије.

Инвеститори из Индонезије желе да улажу у Суботицу, подвукао је амбасадор Канду, и позвао градоначелника Лабана да са једном привредном делегацијом нашег града посети велики међународни сајам привреде и трговине, Trade Expo Indonesia, који се средином октобра организује у Џакарти, главном граду Индонезије, како би се остварио директан контакт са инвеститорима.

Уз изражавање захвалности на подршци коју Индонезија исказује према Србији и што упркос великим притисцима није признала једнострано проглашену независност Косова, Богдан Лабан је рекао да је наш град отворен за сарадњу са привредницима из ове земље.

Он је нагласио да је Суботица град који веома брзо, и на најбољи могући начин, може да одговори захтевима инвеститора, и да је суботичка локална самоуправа спремна да инвеститорима који отварају нова радна места стави на располагање све своје расположиве потенцијале.

Уочи састанка у Зеленој сали Градске куће, делегација амбасаде Индонезије посетила је Регионалну привредну комору Суботица, а након сусрета у Градској кући обишла је фабрику „Пионир“.
 
10907_2.jpg