Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Актуелности

Хуманитарна акција „Одећа за све“

17.03.2017.

Чланови Градског већа задужени за образовање и социјална питања и здравство, Наташа Алексић и Илија Ђукановић, представници Фондације „Ана и Владе Дивац” и Хуманитарног центра за интеграцију и толеранцију (ХЦИТ), уз подршку компаније „Индитекс“, данас су, у заједничкој акцији под називом „Одећа за све“, обрадовали малишане из Дома за децу ометену у развоју „Колевка“, као и штићенике Основне и средње школе „Жарко Зрењанин“, пакетићима гардеробе и обуће.

10912_1.jpg

Илија Ђукановић је, том приликом, истакао да Град Суботица овом акцијом наставља успешну сарадњу са Фондацијом “Ана и Владе Дивац“.

У досадашњој сарадњи са Фондацијом подсетио је, реализовано је неколико пројеката: проширени су капацитети Народне кухиње Градске организације Црвеног крста Суботица и донирана је опрема за реаговање у кризним ситуацијама, а организовани су и едукативни тренинзи за чланове локалног штаба за ванредне ситуације.

Поред директне хуманитарне помоћи избеглицама и мигрантима, Фондација “Ана и Владе Дивац“, у сарадњи са локалним партнером ХЦИТ-ом, пружа подршку и локалним заједницама које су погођене избегличком кризом са циљем да ојачају њихове капацитете.

10912_2.jpg