Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Актуелности

Представљен нови Закон о спорту

17.03.2017.

Државни секретар у Министарству омладине и спорта, Предраг Перуничић, посетио је данас Суботицу где је у Градској кући, у присуству члана Градског већа задуженог за спорт и омладину, Немање Симовића, и секретара Спортског савеза Суботице, Горана Маринковића, разговарао са представницимa спортских организација и клубова из нашег града о примени новог Закона о спорту.

10913_1.jpg
 

Перуничић је, обраћајући се медијима уочи предстaвљања Закона о спорту у скупштинској сали Градске куће, изјавио да је 2014. године усвојена Национална стратегија за развој спорта, да 2018. године мора да се почне са израдом нове стратегије и да би током ове године требало да се ураде анализе како би се видело шта је добро урађено и где су се поткрале евентуалне грешке.

Истовремено, додао је, морамо да сагледамо шта смо постигли са новим Законом о спорту, који је пуном имплементацијом почео да се примењује од 17 фебруара и по коме су веома важни база и спортски савези.

– Желимо да видимо где су проблеми и како можемо да их решимо. Намеравамо, такође, да сагледамо шта је урађено на унапређењу дечјег, школског и универзитетског спорта, као и на развоју спортске инфраструктуре – казао је Перуничић.

10913_2.jpg 

Он је истакао да је свим локалним самоуправама подељен Приручник за финансирање програма у области спорта, који, како је рекао, има за циљ да пружи одговоре на најважнија питања из праксе о финансирању учесника у систему спорта у јединици локалне самоуправе.

Нови Закон о спорту, навео је Перуничић, донеће, између осталог, новине у програмском финансирању спортских организација на локалу, систематизацију рада у спортским савезима локалних самоуправа, смањење пореза на доходак за спортисте као и бесплатне прегледе за мале спортисте од шест до 14 година.

Немања Симовић је подсетио на актуелне пројекте у чију су реализацију укључени Министарство омладине и спорта, Покрајински секретаријат за спорт и омладину и град Суботица.

– Крајем марта предаћемо на употребу рефлекторе на Градском стадиону. То је пројекат који радимо заједно са републичким министарством и покрајинским секретаријатом, а потом почињемо са реновирањем и постављањем атлетске стазе на Градски стадион што је, такође, заједнички пројекат са републичким и покрајинским нивоима власти – рекао је Немања Симовић.

10913_3.jpg