Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Актуелности

Одржан Дан талената Војводине

17.03.2017.

Војвођански савет за неговање талената организовао је, у Градској кући, пети по реду Дан талентованих ученика, с циљем да се награде ученици основних и средњих школа, као и студенти високошколских установа који су већ постигли запажене резултате на различитим такмичењима и манифестацијама у областима друштвених и природних наука, спорту, ликовној и музичкој култури. Свечаности, у оквиру које су додељене награде у неколико категорија, присуствовала је и заменик градоначелника Суботице Тимеа Хорват.

 10914_1.jpg

Председница Савета за неговање талената Војводине (ВТТ), Ибоља Де Негри, рекла је у свом поздравном говору да је циљ организације, која је основана 2010. године, помоћ у испољавању талента и брига о талентима.

– Таленат је велико благо, и његово препознавање, подршка представља већу одговорност и од уобичајеног – нагласила је Де Негри.

Тимеа Хорват је у име суботичке локалне самоуправе и своје име честитала награђенима и пожелела им пуно среће и успеха у даљем раду.

Изразила је, такође, и захвалност Војвођанском савету за неговање талената на вишегодишњем раду, као и родитељима награђених ученика који су, како је рекла, одгојили тако добру и талентовану децу пружајући им помоћ у постизању резултата.

 10914_2.jpg

– Место доделе награда, свечана сала наше Градске куће је наш понос. Али данас, драги награђени ученици, ви сте понос Суботице, и надам се да ћете отвореног и чистог срца, пуни знања и доброте, изградити једно лепше и боље сутра – нагласила је Тимеа Хорват.

ВТТ је пре пет година покренуо традицију избора Малих талената (основне школе), Обећавајућих талената (средње школе), Изванредних талената (високо образовање) односно признања Aмбасадора талената, с којом се жели привући пажња на примерне резултате, важност рада педагога и оне истакнуте јавне личности, које представљају путоказ младима.

На 5. Дану талената у категорији Мали таленти награђено је 10 основаца, у категорији Обећавајући таленти 11 средњошколаца, а у категорији Изванредни таленти два студента. Награда Млади таленат додељена је Тимеи Леринц. Ликовни уметник Ендре Пеновац и пијанисткиња Рита Кинка изабрани су за амбасадоре талената.