Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Манифестације

Обележено 500 година од реформације

18.03.2017.

У организацији Националног савета немачке националне мањине, у Новој општини одржана је  свечана седница поводом 500 година од реформације на којој су учествовали представници амбасада Савезне Републике Немачке и Аустрије и Града Суботице, као и стручњаци и историчари, познаваоци ове теме.

10918_1.jpg 

Председник Скупштине града Тивадар Бунфорд је, обраћајући се присутнима, истакао да суботичка локална самоуправа негује добар однос са Националним саветом немачке националне мањине чије је седиште пре непуне две године, уз помоћ локалне самоуправе, отворено у нашем граду.

– Веома је важно што се у појединим школама у Суботици немачки језик не учи само као страни језик него постоје двојезични разреди у којима се предавања држе на немачком језику. Због великог броја инвеститора који су присутни у нашем граду и који су омогућили нашим суграђанима да користе свој језик у свакодневици, велику важност придајемо знању немачког језика у овој мултикултуралној средини – нагласио је Тивадар Бунфорд.

Свaке године у октобру обележава се Дан немачке културе, подсетио је Бунфорд, и додао да локална самоуправа у сарадњи са амбасадом Немачке помаже и издавање новина од стране Немачког удружења „Мариа Тхересиополис“.

Председник Бунфорд је изразио задовољство што су у нашем граду активни и чланови хора „Регенбургер“.