Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Вести из образовања

Подршка талентованим уметницима

23.03.2017.

Заменица градоначелника Суботице, Тимеа Хорват, уручила је данас, у Плавој сали Градске куће, медаље полазницима Ликовне радионице „ЕмАрт“, освојене на међународним такмичењима у Пољској, Украјини и Јужној Кореји. Теодора Никић освојила је златну медаљу у граду Пјонгтеку  (Pyeongtaek) у Јужној Кореји, Лара Ердељи Патаки заузела је прво место у Пољској, а медаљу у Украјини освојила је Тифани Кујунџић.

 10928_1.jpg

Тимеа Хорват је, том приликом, изразила задовољство због постигнутог успеха младих уметника и уметница који, како је рекла,  раде на афирмацији нашег града. Пожелела им је да и даље наставе да развијају свој таленат, да на том путу истрају и да у будућности напредују много више.

Свечаности су присуствовали родитељи награђене деце и Емилија Грубанов Мартинек, учитељица у ОШ „Јован Јовановић Змај” и руководилац Ликовне радионице „ЕмАрт”.

У име награђене деце, њихових родитеља и своје име, на срдачном пријему захвалила се Емилија Грубанов Мартинек, истичући да  се већ четврти пут за редом ове школске године успеси ове деце признају на овако свечан начин у Градској кући. Захвалила се граду што подржава младе уметнике који освајају медаље на међународним ликовним такмичењима.

Међу награђеном децом су и : Кристина Вуковић, Лила Иванков, Петер Варга, Харига Сакал, Петра Убори и Бојан Ковач.