Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Актуелности

Додељена средства за службену употребу језика и писама националних мањина

28.03.2017.

Потпредседник покрајинске Владе, покрајински секретар за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице, Михаљ Њилаш, потписао је, у Великој сали Скупштине АП Војводине, уговоре за 2017. годину о додели средстава за реализацију предметних активности органа и организација, установа и институција с територије АП Војводине, у чијем раду су у службеној употреби језици и писма националних мањина – националних заједница. У име Града Суботице уговоре у укупној врeдности од 2,5 милиона динара потписала је Маријана Цупаћ, помоћник градоначелника за област комуналних делатности и јавна предузећа.

10936_1.jpg 

По конкурсу, право на финансијска средства из покрајинског буџета остварило је пет основних школа и 21 месна заједница из Суботице.

За 2017. годину из буџета АП Војводине издвојена су средства у износу од девет и по милиона динара за пројекте из ове области, за оспособљавање запослених да се користе језиком националних мањина, за развој система електронске управе у условима вишејезичности, за трошкове израде и постављања вишејезичких табли с називом насељених места, улица, тргова, органа, организација, јавних обавештења, као и за штампање вишејезичких образаца и јавних публикација.