Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Актуелности

Улагања у објекте Основне школе „Свети Сава“

28.03.2017.

Градоначелник Суботице Богдан Лабан, покрајински секретар за спорт и омладину Владимир Батез и члан Градског већа задужен за област спорта и омладине Немања Симовић, обишли су данас Основну школу „Свети Сава“ у Александрову, где су завршени радови на замени паркета, прозора и врата у сали за физичко васпитање, и истурено одељење ОШ „Свети Сава“ у Бикову, где су изведени радови на уређењу школског објекта.

10937_1.jpg 

Опремање фискултурне сале у ОШ „Свети Сава“ показује да суботичка локална самоуправа има добру сарадњу са покрајинском и републичком владом, изјавио је, том приликом, градоначелник Лабан, и додао да му је драго што ће се ученици осећати добро у реновираној сали и што ће бити мотивисанији и за часове физичког васпитања, и за разне спортске секције у школи.

– Средствима Покрајинског секретаријат за спорт и омладину, у износу од 1,8 милиона динара, труо паркет у фискултурној сали замењен је новом подлогом за спортске сале тарафлекс. Замењени су, такође, и сви прозори и врата на и у оквиру фискултуре сале и за тај пројекат Покрајински секретаријат за спорт и омладину обезбедио је средства у висини од три милиона динара – истакао је Богдан Лабан.

Уз констатацију да су се приликом реализације ових инвестиција надлежни из Школског одбора понашали домаћински, јер су остварене и одређене уштеде, градоначелник Лабан је навео да је локална самоуправа инвестирала у уређење објекта истуреног одељења ОШ „Свети Сава“ у Бикову.

- Биково, као рурална средина, значајна је за град, и оно што смо обећавали да ћемо се подједнако односити према градским и сеоским срединама, сада смо и показали. Деца која живе на селу заслужују исте услове као и деца у граду. Средствима локалне самоуправе у висини од два милиона динара стари азбестни кровни покривач комплетно је замењен новим лименим кровним покривачем, а азбестне плоче на јужној и северној фасади објекта, које, иначе, нису безбедне за здравље, новим термоизолационим и безбеднијим материјалима. У току је и тендер за замену комплетне столарије у школи, односно свих врата и прозора – нагласио је градоначелник Лабан.

Владимир Батез је изразио задовољство и због оног што је видео и због чињенице да су средства утрошена наменски, што се водило рачуна о свему и што је чак остварена и уштеда у односу на одобрена средства путем конкурса.

– Обновом паркета деца ће имати боље услове у настави физичког васпитања, а обнова прозора допринеће бољој енергетској ефикасности објекта. Ово је пример добре праксе у којој локлане самоуправе делегирају приоритете, а како је и ове године, до 28. априла, отворен конкурс – казао је Батез.

Председник Школског одбора ОШ „Свети Сава“ Драгутин Соковић је рекао да је у складу са термоенергетском ефикасношћу постављена изолација на таванском делу и да ће у току ове године источна и западна фасада школе, које су такође од азбестних плоча, бити замењене новим термоизолационим материјалима.

На средствима одобреним за реализацију ових пројеката захвалио се директор ОШ „Свети Сава“, Новица Павловић.

10937_2.jpg