Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Актуелности

На Градском стадиону коначно засијали рефлектори

29.03.2017.

– Пројекат изградње рефлектора на Градском стадиону, који је започет још пре осам година, ми смо успели да реализујемо за свега осам месеци. Инвестиција није била мала, износила је више од 50 милиона динара у грађевинским и електро радовима. Вечерас са великим задовољством можемо да кажемо да и Суботица коначно има све услове за одигравање ноћних утакмица – истакао је градоначелник Суботице Богдан Лабан свечано предајући рефлекторе на употребу у присуству медија, спортских радника, представника локалне самоуправе и директора суботичких јавних и јавно-комуналних предузећа.

10940_1.jpg 

Градоначелник је подсетио да ће током ове године започети и радови на замени тартан подлоге за атлетичаре, као и да ће ће се отклонити препреке да Суботица на овом стадиону буде домаћин и неких међународних такмичења.

– Атлетска стаза је већ дуже време у лошем стању, постигли смо договор са Атлетским савезом Србије, желимо да је средимо и да буде на светском нивоу – рекао је Богдан Лабан.

Јуче смо обишли реновирану фискултурну салу у Основној школи „Свети Сава“, а већ сутра, на обали Палићког језера, предајемо на употребу нови кошаркашки терен и новоизграђену теретану на отвореном, навео је градоначелник, и додао да суботичка локална самоуправа издваја значајна средства за спорт – и за инфраструктуру, и за помоћ клубовима и спортистима – што ће, како је рекао, и даље чинити.

 10940_2.jpg

– Ове године издвојена средства су нешто већа него прошле године. Извесно је да ћемо колико год будемо могли помагати наш спорт, јер Суботица је град са великом спортском традицијом – нагласио је градоначелник Лабан.

Заменик градоначелника, Тимеа Хорват, истакла је да је, на задовољство свих грађана Суботице, реализован пројекат који је започет 2009. године, када је Фудбалски савез Србије донирао сијалице за рефлекторе на Градском стадиону.

10940_3.jpg 

– Верујем да ћемо ускоро почети са реализацијом пројекта који се односи на постављање атлетске стазе са тартан подлогом која окружује централни терен на Градском стадиону, као и да ћемо у наредним годинама покрити клизалиште – рекла је Тимеа Хорват и додала да сматра да Суботичани заслужују да имају велики број инфраструктурно добро опремљених спортских објеката.

На четири стуба висине по 48 метара распоређена су 182 рефлектора укупне снаге 388 киловата. Грађевинске и електро радове на постављању рефлектора финансирао је Град Суботица.