Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Актуелности

Општа болница добија ангио-салу

30.03.2017.

Покрајински секретар за здравство, др Зоран Гојковић, председник Скупштине АП Војводине, Иштван Пастор, градоначелник Суботице Богдан Лабан и в. д. директора Опште болнице, др Слободан Пушкар, обишли су данас нове просторије за ангио- салу које ће бити завршене до јуна, као и ново Одељење за плућне болести које ће прве пацијенте примити до краја ове године.

10944_1.jpg 

Зоран Гојковић је, том приликом, изјавио да ће покрајинска Влада ове године у Општу болницу у Суботици инвестирати више од 100 милиона динара, да је планиран завршетак радова и премештај Одељења за пулмологију из зграде која је стара 150 година и да је у току и набавка потребне медицинске опреме за Општу болницу у износу од преко десет милиона динара.

Иштван Пастор је истакао да су значајна улагања у унапређење квалитета здравствених услуга у Општој болници и да је квалитетна новина у будућим здравственим услугама суботичке болнице ангио-сала која ће је, поред Сомбора и Зрењанина, учинити једним од три регионална центра ове врсте у Војводини.

Слободан Пушкар је нагласио да ће нове инвестиције допринети бржем и бољем збрињавању болесника, да ће нова ангио-сала довести до потпуно новог квалитета у лечењу акутног инфаркта миокарда и да ће од половине ове године лечење тих болести бити обављано по највишим светским стандардима.