Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Актуелности

Рехабилитован коловоз у Загребачкој улици

30.03.2017.

Директор Јавног предузећа за управљање путевима, урбанистичко планирање и становање, Предраг Радивојевић, директор инвестиција и развоја у ЈКП „Водовод и канализација“ Чаба Шанта и извршни директор изградње у компанији „Војпут“, Вукослав Вукославовић, обишли су данас Загребачку улицу у којој су изведени радови на рехабилитацији коловоза, поправци и замени сливника и сливничких решетки, као и комплетној реконструкцији два водоводна чворишта – шахта. Радове на деоници дугој 330 метара финансирало је Јавно предузеће „Путеви Србије“, са око шест милиона динара.

10945_1.jpg 

Предраг Радивојевић је, обраћајући се медијима, изјавио да је у оквиру заједничке акције са ЈП „Путеви Србије“ извршена рехабилитација коловоза у Загребачкој улици, као делу државног пута II Б реда, да је скинут постојећи и урађен нови хабајући слој дебљине шест сантиметара са полимер битуменом и да је то нова технологија која гарантује већу трајност.

Извршена је, додао је, и замена постојећих сливничких решетки и сливничких веза, као и нова хоризонтална сигнализација.

– Јавно предузеће за управљање путевима обезбедило је пројекат саобраћајне сигнализације за време извођења радова, Јавно комунално предузеће ‘Водовод и канализација’ урадило је своја чворишта на почетку и на крају улице и то је пример добре комуникације између локалних јавних предузећа. Похвалио бих компанију ‘Војпут’ која је у рекордно кратком року, за само три дана, извела ове радове –нагласио је Радивојевић, и додао да је радове на деоници дугој 330 метара финансирало ЈП „Путеви Србије“, са око шест милиона динара.

 10945_2.jpg

Чаба Шанта је рекао да је „Водовод“ у оквиру ове инвестиције извршио реконструкцију два водовoдна чвора, односно дотрајала засуна, на магистралном водоводу и део једне инсталације од челичне цеви који је имао скривени губитак.

– Надамо се да у наредних двадесет година овај чвор нећемо морати да дирамо и да ћемо околини моћи да обезбедимо воду без застоја – истакао је Чаба Шанта.

Вукослав Вукославовић је, између осталог, похвалио локалну самоуправу, саобраћајну полицију и јавна предузећа због добре координације која је, како је рекао, допринела овако брзом извођењу радова.

10945_3.jpg