Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Манифестације

Обележен Светски дан здравља

07.04.2017.

Ученици Средње медицинске школе и Основне школе „Матко Вуковић“ победили су  на такмичењу „Шта знаш о здрављу – шта знаш о Црвеном крсту?“ и стекли право да учествују на Покрајинској смотри која ће бити одржана у другој половини априла у Новом Саду.  Квиз је одржан поводом Светског дана здравља, 38. пут за редом, у циљу промоције здравља и здравих понашања у очувању и унапређењу здравља од најранијег узраста, као и промоција хуманих вредности и солидарности у заједници.

10960_1.jpg

Члан градског већа задужен за социјална питања и здравство, Илија Ђукановић, подсетио је, приликом отварања такмичења, да се ове године 7. април – Светски дан здравља – обележава уз слоган „Депресија-хајде да разговарамо“.

– Циљеви кампање, како ове, тако и ранијих година јесу боља информисаност грађана, а то подразумева низ предавања, савета, едукација, али и медијску кампању – истакао је Илија Ђукановић.

На квизу су учествовали ученици из четири основне и пет средњих суботичких школа. Циљ ове акције је скретање пажње на значај правилне исхране, физичке активности, непушења и одговорног пијења алкохола у очувању и унапређењу свеукупног здравља. Такмичењу је присуствовала и Наташа Алексић, чланица Градског већа задужена за образовање.

10960_2.jpg