Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Актуелности

Реконструисан шести спрат Геронтолошког центра

07.04.2017.

Државни секретари у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Владимир Илић и др Ненад Иванишевић, отворили су реконструисани шести спрат у Геронтолошком центру, Дому „Дудова шума“. Министарство је за ове радове определило 15,5 милиона динара, док је опремање просторија покрајинска Влада финансирала са 3,4 милиона динара.

10961_1.jpg 

Владимир Илић је изразио задoвољство брзином и квалитетом радова, наглашавајући да услови иду корак испред минимално прописаних у поступку лиценцирања установа социјалне заштите.

– Генерални став Владе Србије и ресорног министарства је да нема штедње у социјалној заштити. Овде показујемо да смо у стању да сваком нашем кориснику на нивоу целе Србије обезбедимо једнаке услове за смештај – рекао је Илић.

Ненад Иванишeвић је подсетио да је ресорно министарство до сада уложило више од две милијарде динара у лиценцирање установа социјалне заштите, који ће бити завршен у одговарајућем року.

– Захваљујем се Граду Суботици који је издвојио средства за услуге ‘Помоћ и нега у кући’ и рад геронтолошких клубова, јер су оне веома важне. Теорија и пракса су показале да ако имате јаке отворене видове социјалне заштите то не смањује број корисника у институцијама, већ доводи до тога да се добар глас далеко чује – истакао је Иванишевић.

За опремање шестог спрата Геронтолошког центра покрајинска Влада, која је оснивач ове установе, уложила је 3,4 милиона динара, а наставак овакве подршке најавила је заменица покрајинског секретара за социјалну заштиту, демографију и равноправност полова, Милка Будаков.

– Направљени су стандарди које изискује лиценца и у будућности ћемо наставити са таквим активностима – рекла је Милка Будаков.

Директор Геронтолошког центра, Петар Балажевић, казао је да је ова установа у процесу лиценцирања и подсетио на значајну финансијску подршку у износу од око 110 милиона динара која је Геронтолошком центру пружена у протекле три године.

Након реконструкције, смештајни капацитет стационара на шестом спрату је 99 корисника, што је за 11 мање него раније, будући да су радови изведени у складу са постојећим стандардима.

10961_3.jpg